Domingo demana a la Defensora del Poble un recurs d'inconstitucionalitat contra el Codi de Consum

El diputat Domingo en una imatge d'arxiu al Parlament

Política

Publicat el 5/set/10 per Damià Bonmatí

El diputat santcugatenc José Domingo demanarà aquest dimarts a la Defensora del Poble que presenti un recurs d'inconstitucionalitat contra el Codi de Consum de Catalunya. Segons Domingo, la Llei de comerç atempta contra la llibertat d'empresa i d'expressió en situar el català com a llengua preferent.

El diputat del grup mixt no viatja sol a Madrid. Domingo visitarà la Defensora del Poble en funcions, Maria Luisa Cava de Llano, acompanyat per dos comerciants catalans sancionats per qüestions lingüístiques en els seus negocis. L'objectiu és demanar a la Defensora que recorri davant del Tribunal Constitucional la llei catalana de Consum perquè, segons Domingo, els comerciants haurien de treballar en l'idioma que ho prefereixin.

José Domingo

És una obligació que excedeix de l'àmbit administratiu perquè les relacions privades són entre l'empresari i els consumidors.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'entrevista que mantindrà Domingo a Madrid aquest dimarts se suma a la petició presentada a la seu de la Defensora del Poble pel president de Ciutadans, Albert Rivera.

Domingo, en canvi, no es mostra tan crític amb la intenció de l'executiu d'aprovar un decret que exigeixi coneixements de català als professors universitaris. El diputat santcugatenc es declara a l'espera de comprovar el decret aprovat, ja que considera que es tracta d'una 'mesura electoralista' de cara al votant independentista. Segons Domingo, el català 'no és un problema a les universitats'.

José Domingo

No hi ha cap problema a la universitat, on els professors tenen llibertat de càtedra i que hauria d'aspirar a l'excell·lència.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



José Domingo és membre del grup mixt al Parlament de Catalunya i president de l'associació política Impulso Ciudadano.