Recoder no tornarà a ser candidat a l'alcaldia, passi el que passi el 28-N


Temes relacionats

Recoder veu amb prudència el seu futur polític tot i la posició a les llistes de CiU al Parlament (30/jul/10)

Mercè Conesa: 'La meva hipotètica candidatura a l'alcaldia depèn dels militants' (29/jul/10)

Conesa resta prudent, però no tanca la porta a la successió de Recoder (26/jul/10)


  • Comparteix:

Lluís Recoder anuncia que no tornarà a ser candidat a l'alcaldia amb independència dels resultats de les eleccions al Parlament. L'alcalde i dirigent de CiU ha explicat que 12 anys al capdavant del consistori són suficients i que ara la federació nacionalista ha d'encetar el procés per trobar un candidat que pugui continuar el projecte d'aquests últims tres mandats. Recoder ha admès que li faria il·lusió ser conseller d'un govern presidit per Artur Mas.

Recoder ho ha anunciat aquest dimecres en roda de premsa i ha detallat així els motius de la decisió.

Lluís Recoder

No em tornaré a presentar a les eleccions municipals. 12 anys són suficients, crec en la renovació dins la política.




L'alcalde ha recordat que el seu compromís amb l'alcaldia expira el maig de l'any vinent, però no ha aclarit si esgotarà el mandat, un fet incompatible si és cridat a formar part d'un eventual govern d'Artur Mas. Sobre aquesta possibilitat, Recoder ha admès que li faria il·lusió ser conseller del proper govern de la Generalitat.

Lluís Recoder

El país està en un pou, serà un repte tornar Catalunya a primera línia. Estic il·lusionat per assumir aquest repte, si s'escau.




Recoder no s'ha pronunciat sobre qui podria ser el proper candidat a l'alcaldia per CiU, tot i que ha especificat que voldria que fos una persona que donés continuïtat al projecte encetat ara fa tres mandats. L'actual tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, encapçala les travesses.

També hi ha hagut reaccions en l'àmbit nacional. El president de la CiU, Artur Mas, ha explicat que ja coneixia aquesta decisió de l'alcalde i ha destacat que compta amb Recoder per 'fer el canvi que necessita Catalunya'. No ha avançat, però, si serà o no conseller, en cas de formar govern.

Per la seva banda, el portaveu de la formació nacionalista al Parlament, Oriol Pujol, ha destacat la trajectòria 'impecable' de Recoder. Pujol ha dit que aquesta decisió és 'personal', però també 'col·lectiva', perquè ell i altra gent de la federació han decidit dedicar-se 'en cos i ànima' a aconseguir un canvi a Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.