Les entitats reivindiquen els drets del poble català en les ofrenes a Rafael Casanova


Temes relacionats

L'alcalde diu que el 28-N obrirà una 'nova etapa' basada en el dret a decidir (12/set/10)

Els partits commemoren la Diada amb la mirada posada en el 28-N i la sentència del TC (12/set/10)

L'EMD viu la Diada recuperant la història d'un valldoreixenc en la Guerra de Successió (12/set/10)


  • Comparteix:

Els Castellers de Sant Cugat han desplegat la senyera

Els Castellers de Sant Cugat han desplegat la senyera

Les entitats de la ciutat s'han unit per commemorar la Diada Nacional amb un missatge en comú: reivindicar els drets del poble català. Part del teixit social, esportiu i cultural de Sant Cugat s'ha fet visible aquest dissabte en la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova. Cinc entitats han participat en un acte marcat pel to reivindicatiu arran la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut. Mira el reportatge de l'Onze de Setembre a Cugat tv

Al llarg del matí, representants del teixit associatiu de la ciutat han participat en la tradicional ofrena al monument de Rafael Casanova. El Club Muntanyenc, Òmnium Cultural, els Castellers i el Sant Cugat Esport han estat les entitats que s'han sumat a la commemoració.

Les reivindicacions polítiques també s'han fet extensibles a les entitats. Òmnium Cultural ha aprofitat la Diada per recuperar l'esperit del 10 de juliol. Així ho ha reivindicat el seu president, Joan Franquesa.

Joan Franquesa

Avui és un dia per recordar el compromís que es va adquirir el 10 de juliol. Penso que el país viu en un moment de cruïlla històrica.



La tradició i la cultura popular s'han fet visibles gràcies als Castellers en l'ofrena floral i en la posterior actuació que han ofert. Pel president de l'entitat, Santi Casanova, els castellers no poden faltar en una jornada com l'Onze de Setembre.

Santi Casanova

És un acte molt important perquè som una entitat molt arrelada a la ciutat. És important que avui hi siguem presents.



La part més social ha vingut de la mà de l'Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN). El seu president, Vincenç Creus, ha reivindicat el paper de l'entitat.

Vicenç Creus

Avan ha aportat la sensibilitat social pel que fa a les entitats de la ciutat que es troben avui aquí.



La representació esportiva també han estat present de la mà del Club Muntanyenc i del Sant Cugat Esport. El president d'aquesta última entitat, Llorenç Santasusagna, ha reafirmat l'esperit catalanista del club i la necessitat de participar en la Diada.

Llorenç Santasusagna

El Sant Cugat Esports és una entitat catalanista i volem celebrar aquest dia amb els ciutadans.



També ha estat present un any més el Síndic de Greuges, Jaume Clavell, que ha remarcat que més enllà de la sentència del Tribunal Constitucional, l'Onze de Setembre és un recordatori per haver perdut totes les llibertats.

Jaume Clavell

Celebrem el mateix amb la sentència del Tribunal Constitucional o sense ella. Si ens hi posem plegats ho superarem.




Una cantada conjunta dels Segadors ha servit per posar el punt final al primer acte oficial de la Diada Nacional a Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.