L'alcalde diu que el 28-N obrirà una 'nova etapa' basada en el dret a decidir


Temes relacionats

Els partits commemoren la Diada amb la mirada posada en el 28-N i la sentència del TC (12/set/10)


  • Comparteix:

Lluís Recoder, pronunciant el seu discurs a la plaça de Barcelona

Lluís Recoder, pronunciant el seu discurs a la plaça de Barcelona

L'alcalde, Lluís Recoder, assegura que les eleccions al Parlament del 28 de novembre obren una 'nova etapa' que s'ha de fonamentar en el dret dels catalans a escollir lliurement i en pau. Ho ha dit aquest dissabte en el missatge institucional de la Diada Nacional, molt marcat per la retallada de l'Estatut pel Tribunal Constitucional. Recoder també ha dedicat part del seu discurs a la crisi econòmica i ha reclamat 'valentia i decisions difícils' per mantenir el benestar i la cohesió social. Mira el reportatge de l'Onze de Setembre a Cugat tv

La crisi, les retallades de l'Estatut pel Tribunal Constitucional i les eleccions del 28 de novembre han estat els pilars del missatge de l'alcalde, que ha reunit més de 200 persones a la plaça de Barcelona. Recoder ha subratllat l'impacte 'especialment greu' que la crisi té a Catalunya i Espanya, i ha reclamat que s'adoptin les 'difícils decisions' que calen per redreçar l'economia. En aquest sentit, ha apel·lat a l'esperit de la 'revolució econòmica' que va protagonitzar Catalunya el segle XIX i ha apostat per recuperar l'orgull de nació d'una Catalunya 'capaç de crear feina, benestar i cohesió social'.

Després de repassar les retallades del Tribunal Constitucional a l'Estatut, Recoder ha apostat perquè el 28 de novembre, data de les eleccions al Parlament, marqui l'inici d'una 'nova etapa' que superi l'horitzó de la Constitució espanyola.

Lluís Recoder

Si ens han tancat la porta de la Constitució, n'haurem d'obrir altres. El nou govern haurà de donar resposta a la demanda de llibertat del poble català.


En aquesta línia, Recoder ha descrit la cita electoral de la tardor com 'una altra gran manifestació', en referència a la que va concentrar més d'un milió de persones a Barcelona el 10 de juliol, i ha afirmat que les eleccions obriran la porta a un nou escenari fonamentat en el dret a decidir dels catalans.

Lluís Recoder

La nova etapa que encetem s'ha de fonamentar en el dret legítim dels catalans a escollir lliurement i en pau.



Al final del seu missatge, Recoder ha adoptat un to més personal per recordar que aquesta serà la seva última Diada com a alcalde, després d'haver anunciat que no tornarà a ser candidat de CiU a l'alcaldia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.