Conflicte entre Sant Cugat i Valldoreix pel nou pavelló proposat per l'EMD


Temes relacionats

Turu: 'Valldoreix tindrà un pavelló propi a mig termini' ( 9/oct/09)


  • Comparteix:

Imatge aèria dels terrenys de l'Arnau Cadell / Font: Google Maps

Imatge aèria dels terrenys de l'Arnau Cadell / Font: Google Maps

L'EMD de Valldoreix acusa l'Ajuntament d'entorpir el projecte de construcció d'un nou equipament esportiu a la zona de l'institut Arnau Cadell, en terrenys municipals cedits a la Generalitat. La presidenta, Montserrat Turu, assegura que els obstacles administratius de Sant Cugat han fet perdre a l'EMD la subvenció per finançar el projecte. De la seva banda, l'alcalde, Lluís Recoder, afirma que el govern valldoreixenc ha 'tirat pel dret', pretenent construir un pavelló en terrenys que no són seus sense demanar-li permís a l'Ajuntament ni justificar-ne la necessitat en el marc d'un pla d'equipaments.

Quan l'EMD de Valldoreix va elevar el projecte a la Generalitat, el govern va considerar imprescindible el vistiplau de l'Ajuntament, ja que els terrenys de l'institut Arnau Cadell eren de titularitat municipal, tot i estar cedits a la Generalitat per a ús educatiu. Turu, que manté que aquesta consulta era innecessària, assegura que el procés es va paralitzar quan va arribar al consistori i que això va fer que l'EMD perdés la subvenció que pretenia destinar a finançar el nou pavelló.

Montserrat Turu

La Generalitat va demanar autorització a l'alcalde i aquí es va complicar la cosa. Al final vam tirar la tovallola.



De la seva banda, l'alcalde, Lluís Recoder, censura que l'EMD intentés 'tirar pel dret' i saltar-se l'Ajuntament en aquest tràmit. Recoder afirma que Sant Cugat 'fa les coses bé' i planifica la necessitat d'equipaments amb una visió global, i no fent aparèixer pavellons 'com a bolets'. Per això, segons l'alcalde, l'equip de govern li va demanar a l'EMD que justifiqués la seva proposta, però la resposta del govern de Turu encara no ha arribat.

Lluís Recoder

Van tirar pel dret i no van demanar res a una administració dialogant com Sant Cugat. No sé si és que no planifiquen, nosaltres sí.






Turu assegura que l'EMD de Valldoreix buscarà uns altres terrenys on poder edificar un nou equipament esportiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.