Sant Cugat exigeix als sindicats el compliment dels serveis mínims el 29-S

La plantilla de Delphi, que farà vaga general, en una imatge d'arxiu.

Política

Publicat el 20/set/10 per Damià Bonmatí

Sant Cugat demana als sindicats el compliment dels serveis mínims durant la vaga general i denuncia la gestió de la crisi per part dels governs català i espanyol. Així ho marca una moció de CiU, aprovada al ple municipal d'aquest dilluns com a proposta alternativa a una moció d'ERC i ICV-EUiA. Des de l'oposició, tant ERC com ICV-EUiA han recordat que el dret a vaga està reconegut constitucionalment i, per tant, no conceben que la moció defensi el respecte a l'aturada del 29 de setembre.

El grup municipal de CiU ha presentat una moció alternativa a les presentades per ERC i ICV-EUiA sobre la vaga general. D'una banda, la moció alternativa de CiU passa de donar suport a l'aturada laboral a respectar-la. I de l'altra, la moció denuncia la gestió de la crisi per part del govern espanyol i de la Generalitat, de la qual precisament ERC i ICV-EUiA en són socis.

A més, Sant Cugat demanarà als sindicats un 'exercici responsable' del dret a vaga i el compliment dels serveis mínims establerts. Segons el portaveu de CiU, Jordi Puigneró, cal també respectar el dret de qui decideix treballar.

Jordi Puigneró

Respectem el dret a vaga, com es manifesta a la moció, preò també el dret de qui vol treballar. Cal respectar els serveis mínims.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Tant ERC com ICV-EUiA han criticat que la moció faci referència al respecte de la convocatòria de vaga. El portaveu d'ERC, Raül Grange troba incoherent el punt, ja que no reconèixer-ho seria insconstitucional.

Raül Grangé

Caldria preguntar si aquest Ajuntament ha d'aprovar i respectar un dret ja reconegut a la Constitució.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Grangé coincideix amb el portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon. L'ecosocialista, a més, ha recordat que la moció s'oposa a la nova reforma laboral, que es va aprovar al Congrés mitjançant l'abstenció de la federació nacionalista i del PNB.

Joan Calderon

Em fan gràcia les crítiques al govern estatal perquè, quan cal, CiU dóna el vot o l'abstenció a reformes que retallen drets socials i laborals.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





La moció, aprovada per 14 vots a favor i nou en contra, és una alternativa presentada per CiU als textos proposats per ICV-EUiA i ERC. Les dues mocions inicials secundaven la vaga general del 29 de setembre.