La CUP acusa CiU de 'fugir d'estudi' amb les mocions sobre la Constitució i la vaga


Temes relacionats

CiU, amb una moció alternativa, evita que Sant Cugat sigui 'moralment exclosa de la Constitució' (21/set/10)


  • Comparteix:

La CUP ha criticat la posició de CiU a les dues mocions

La CUP ha criticat la posició de CiU a les dues mocions

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) creu que CiU va 'fugir d'estudi' presentant una moció alternativa a la què pretenia declarar Sant Cugat 'ciutat moralment exclosa de la Constitució espanyola' a proposta d'ERC i la CUP. La formació independentista esperava que a la nostra ciutat s'aprovés una moció que ja ha prosperat a una norantena de municipis catalans. La CUP també ha criticat la moció alternativa que va presentar CiU en relació a la vaga general del 29-S perquè, segons els independentistes, no aporta res i desvirtua el caràcter reivindicatiu de la jornada.

Al ple de dilluns, CiU presentar una moció alternativa que va evitar que es votés el text d'ERC i la CUP per declarar la ciutat 'moralment exclosa de la Constitució espanyola'. La federació nacionalista va argumentar que les forces polítiques municipals ja havien arribat anteriorment a un consens sobre el dret a decidir i el rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut, i que la nova proposta tenia interessos electoralistes.

La CUP esperava que s'aprovés la moció, que ha prosperat ja a una norantena d'ajuntaments del país. Ho ha explicat el membre de la formació independentista Ignasi Bea, que ha considerat que CiU 'ha fugit d'estudi'.

Ignasi Bea

Teníem l'esperança que els regidors votessin a favor de la moció. CiU va fugir d'estudi.









En relació a la moció alternativa presentada per CiU a la proposta d'ICV i ERC de suport a la vaga general, la CUP argumenta que 'no aporta res' i que intenta eclipsar l'objectiu de la jornada, és a dir, denunciar la reforma laboral aprovada pel govern espanyol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.