El 29-S deixarà Sant Cugat sense trens, excepte els serveis mínims d'hora punta


Temes relacionats

Tots els sindicats representats al consistori secunden el 29-S (23/set/10)

El Síndic de Greuges dóna suport a la vaga però reclama respecte pels serveis mínims (23/set/10)

L'Assemblea de Joves de Sant Cugat vol fomentar la participació a la vaga general amb activitats prèvies al 29-S (22/set/10)

Sant Cugat exigeix als sindicats el compliment dels serveis mínims el 29-S (21/set/10)

ICV dóna suport a la vaga general del 29-S (16/set/10)

La plantilla de Delphi se sumarà a la vaga general ( 8/set/10)


  • Comparteix:

FGC tindrà sis hores de serveis mínims

FGC tindrà sis hores de serveis mínims

Sant Cugat es quedarà dimecres vinent sense transport públic que connecti amb Barcelona, Terrassa i Sabadell, a excepció de les hores punta, quan el servei mínim respectarà el 25% dels trens habituals. Així ho ha dictat l'ordre de serveis mínims del departament de Treball per a la vaga del 29 de setembre. Segons la Generalitat, els centres sanitaris hauran de garantir el servei d'urgències i els centres educatius tindran un docent per cada sis aules.

Tant la línia 7 de Rodalies de Renfe com Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) només circularan a les hores punta, de dos quarts de set a dos quarts de deu del matí i de cinc a vuit al vespre. La Línia del Vallès, que genera més de 400 trajectes diaris amb pas per Sant Cugat, serà la que més usuaris afectarà. Dels 56 trens que passen per la nostra ciutat en l'hora punta del matí d'un dia laborable, només és previst que en circulin 14 incloent els que van cap a Barcelona i cap a Terrassa-Sabadell.

Els centres sanitaris privats de la ciutat, com l'Hospital General de Catalunya o l'Hospital Asepeyo, i els centres d'atenció primària hauran de garantir durant la jornada de vaga els serveis d'urgències. Això també inclou les unitats especials i les operacions inajornables, a més de la neteja de les àrees d'alt risc.

Els 18.680 alumnes matriculats als centres educatius públics i privats de la ciutat també es veuran afectats per la vaga. Els serveis mínims establerts marquen la presència d'un membre de la direcció i d'un docent per cada sis aules.

Les residències de gent gran, amb unes 600 places a la ciutat, i els centres per a persones discapacitades funcionaran amb el servei habitual dels dies festius.

Els serveis mínims, marcats pel Departament de Treball de la Generalitat, han tingut en compte les pautes marcades amb sindicats i empresaris fetes l'any 2005 i 2006. Ara és el torn de les empreses, que han de designar el personal que desenvoluparà els serveis mínims.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.