El 29-S deixarà Sant Cugat sense trens, excepte els serveis mínims d'hora punta

FGC tindrà sis hores de serveis mínims

Política

Publicat el 22/set/10 per Damià Bonmatí

Sant Cugat es quedarà dimecres vinent sense transport públic que connecti amb Barcelona, Terrassa i Sabadell, a excepció de les hores punta, quan el servei mínim respectarà el 25% dels trens habituals. Així ho ha dictat l'ordre de serveis mínims del departament de Treball per a la vaga del 29 de setembre. Segons la Generalitat, els centres sanitaris hauran de garantir el servei d'urgències i els centres educatius tindran un docent per cada sis aules.

Tant la línia 7 de Rodalies de Renfe com Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) només circularan a les hores punta, de dos quarts de set a dos quarts de deu del matí i de cinc a vuit al vespre. La Línia del Vallès, que genera més de 400 trajectes diaris amb pas per Sant Cugat, serà la que més usuaris afectarà. Dels 56 trens que passen per la nostra ciutat en l'hora punta del matí d'un dia laborable, només és previst que en circulin 14 incloent els que van cap a Barcelona i cap a Terrassa-Sabadell.

Els centres sanitaris privats de la ciutat, com l'Hospital General de Catalunya o l'Hospital Asepeyo, i els centres d'atenció primària hauran de garantir durant la jornada de vaga els serveis d'urgències. Això també inclou les unitats especials i les operacions inajornables, a més de la neteja de les àrees d'alt risc.

Els 18.680 alumnes matriculats als centres educatius públics i privats de la ciutat també es veuran afectats per la vaga. Els serveis mínims establerts marquen la presència d'un membre de la direcció i d'un docent per cada sis aules.

Les residències de gent gran, amb unes 600 places a la ciutat, i els centres per a persones discapacitades funcionaran amb el servei habitual dels dies festius.

Els serveis mínims, marcats pel Departament de Treball de la Generalitat, han tingut en compte les pautes marcades amb sindicats i empresaris fetes l'any 2005 i 2006. Ara és el torn de les empreses, que han de designar el personal que desenvoluparà els serveis mínims.