L'alcalde demana un esforç a la Generalitat per tancar la protecció de Collserola


Temes relacionats

La Generalitat anuncia que aprovarà el parc natural de Collserola el mes vinent (23/set/10)

La Generalitat accepta Mas Fortuny com a zona especial de Collserola a l'espera de la declaració de parc natural (21/set/10)


  • Comparteix:

Collserola podria ser un Parc Natural el mes vinent

Collserola podria ser un Parc Natural el mes vinent

L'alcalde, Lluís Recoder, demana un esforç a la Generalitat per tancar el procés de declaració de Collserola com a Parc Natural abans de finalitzar la legislatura. L'alcalde espera la confirmació definitiva de l'anunci del departament de Medi Ambient que ha assegurat a Cugat.cat, aquesta setmana, que aquesta declaració seria un fet la primera quinzena d'octubre. La declaració suposaria la qualificació de Mas Fortuny com espai de regulació especial (ERE) que dóna, segons l'alcalde, 'esperances' al veïns de la zona.

Fonts del departament han assegurat aquesta setmana a Cugat.cat que les negociacions per la declaració de la serra com a Parc Natural entraven en la fase final i que durant l'octubre s'aprovaria definitivament. Les converses per ara han donat lloc a una nova figura, els ERE, que regula les zones on s'hi permetran cert tipus d'equipaments.

Recoder considera que la Generalitat ha de fer un esforç per protegir Collserola. Són declaracions a Cugat.cat.

Lluís Recoder

És un desig compartit per molta gent. És un projecte necessari i la Generalitat ha de fer un esforç.


El secretari general d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha declarat aquest dijous a Cugat.cat que veu viable la declaració de parc natural abans que acabi la legislatura. Herrera confia que les 'poques resistències s'acabin d'aixecar' i que en pocs dies Collserola sigui parc natural.

Joan Herrera

Tinc el compromís que així serà i que en pocs dies tinguem el parc de Collserola.


Sant Cugat incorpora 250 hectàrees més al parc, entre elles els àmbits de Torre Negra i Can Busquets, i aporta dos espais de regulació especial on ja hi ha trama urbana i s'hi permetrà la construcció d'equipaments.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.