Recoder, un exemple en l'ús de les TIC al servei de la política


  • Comparteix:

L'alcalde, Lluís Recoder, ha participat aquest dilluns al 'Personal Democracy Forum', on ha explicat la seva experiència en la relació entre les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i la política. Davant una seixantena d'experts en xarxes socials i recursos digitals, Recoder ha exposat el seu cas i el de Sant Cugat i ha defensat els beneficis d'interactuar amb els ciutadans a través d'Internet. La trobada d'experts ha posat de manifest l'efecte multiplicador de les TIC en els resultats polítics.

Sota el títol 'Online Political Organizing in Regional and Local Campaigns', la xerrada ha comptat amb la presentació de casos concrets d'Itàlia, França i Alemanya. Casos en els quals la política ha reforçat el seu missatge gràcies a la transferència digital.

Tot i demostrar que les TIC són una bona eina per a l'ús polític, Recoder, usuari habitual de les xarxes socials, ha defensat que la tecnologia no pot substituir la relació directa amb el ciutadà.

Lluís Recoder

Així com les noves tecnologies i les xarxes socials et donen la possibilitat d'apropar-te, no poden substituir la relació personal.


Després de celebrar-se per primer cop fa sis anys a Nova York, el fòrum s'ha tornat a reunir aquest cop a la Universitat de Barcelona (UB). La trobada, que compta amb 54 ponents, ha aplegat líders polítics, experts en Internet i professionals de la comunicació per analitzar la influència de les noves tecnologies en els processos democràtics, en la participació ciutadana a la xarxa i la tendència política vinculada a les plataformes digitals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.