S'endarrereix el tràmit per declarar Torre Negra zona no urbanitzable per abundar en el consens a la ciutat

Mercè Conesa als estudis de Cugat.cat

Política

Publicat el 15/oct/10 per Raquel Ligero

L'equip de govern no portarà al ple d'aquest dilluns els tràmits per reactivar la declaració de Torre Negra zona no urbanitzable. La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha justificat el retard amb la intenció d'abundar en la cohesió i en el consens, ja que diversos grups municipals han demanat més temps per discutir la qüestió. La futura declaració de Collserola com a parc natural suposarà un argument més per demostrar la tesis que sosté l'equip de govern de que Torre Negra mereix especial protecció.

El consistori ja té tancats els tràmits per dur al ple municipal el procés per què Torre Negra esdevingui zona no urbanitzable. Fa 15 dies que els documents estan a disposició dels diferents grups municipals i alguns han demanat que s'ajorni el termini per iniciar el procés i obrir una nova discussió sobre el tema. Per això, l'equip de govern ha retirat aquest punt de l'ordre del dia de dilluns, amb l'objectiu d'aconseguir el màxim consens entre les forces polítiques. Ho explica la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

L'objectiu és trobar el consens per tirar endavant aquesta proposta.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



A més, l'equip de govern ha de tenir en compte abans d'anar a ple la propera convocatòria de la comissió de seguiment de la zona, per tal que la societat civil també pugui conèixer de primera mà l'abast de la nova modificació del planejament urbanístic per preservar el sector. Aquesta modificació va néixer de la sentència que va dictar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ara fa poc més d'any i mig i que anul·lava la referència d'especial protecció. Amb la nova modificació, Torre Negra esdevindrà zona no urbanitzable ordinària.

Mercè Conesa també ha destacat que un altre dels motius de l'ajornament dels tràmits és que encara no s'hagi declarat Collserola parc natural. Segons la tinenta d'alcalde, l'aprovació d'aquest decret per part de la Generalitat seria una empenta per aconseguir de manera definitiva la preservació del sector de Torre Negra.

Mercè Conesa

És una zona sensible, a protegir i amb prou qualitats ambientals com per què es preservi en aquest sector.

Your browser doesn’t support HTML5 audio







L'Ajuntament confia en què la Generalitat declari Collserola parc natural la propera setmana.