Sant Cugat es prepara per a noves pluges després de les afectacions del darrer episodi de tempesta


Temes relacionats

Cotxes atrapats, ensorraments i arbres caiguts, principals efectes de la forta pluja (11/oct/10)

Sant Cugat, de les ciutats que més precipitacions registra de Catalunya (11/oct/10)

Martorell afirma que la capacitat de resposta de Sant Cugat és 'encomiable' (11/oct/10)


  • Comparteix:

Mercè Conesa durant la roda de premsa

Mercè Conesa durant la roda de premsa

Sant Cugat mantindrà activada la situació de prealerta per pluja fins dimarts a les vuit del matí. Ho ha confirmat la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, que ha fet un balanç positiu de la resposta dels dispositius preventius de la ciutat per minimitzar les conseqüències de les precipitacions. Conesa també ha destacat Mas Gener com la zona més afectada de Sant Cugat per les fortes pluges d'aquest cap de setmana, a causa de la seva proximitat amb la riera. L'operatiu, que es manté actiu, ha mobilitzat durant el cap de setmana una quarantena de persones en 113 serveis.

Segons l'equip de govern, la resposta dels serveis municipals d'emergències, protecció i seguretat ha estat clau per considerar un èxit la capacitat de reacció local davant les pluges. Policia local, els serveis municipals implicats, Protecció Civil, l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) i la Creu Roja són els dispositius que han estat en prealerta durant aquest cap de setmana. L'episodi de tempesta ha mobilitzat una quarantena de persones i 14 vehicles, que s'han traduït fins ara en 443 hores de treball i 113 serveis.

Des de l'àrea de Territori s'ha destacat la zona mirasolenca de Mas Gener com la més afectada a causa de l'augment del cabal de la riera. Són declaracions a Cugat.cat.

Mercè Conesa

S'han mobilitzat 40 persones. Han caigut uns 110 litres per metre quadrat a Mira-sol i tot i les tasques preventives la sona més afectada ha estat la de Mas Gener.


Tot i aquesta primera valoració de l'equip de govern, el consistori esperarà a dimecres per fer el balanç definitiu de l'afectació santcugatenca, ja que la previsió meteorològica avisa de noves precipitacions al municipi. És per això que la junta de govern local es reunirà dimecres vinent per fer la valoració econòmica.

De moment, es manté l'operatiu iniciat divendres passat. Conesa explica l'actuació prevista per aquesta matinada.

Mercè Conesa

Queda activada la situació de prealerta fins les vuit del matí de dimarts. Tot i que seguim en el nivell 1 per risc de pluja estem en una probabilitat del 30%.


Les probabilitats de patir un nou episodi de pluges intenses, i fins i tot vent, de cara a aquesta matinada i fins dimarts han disminuït d'un 70 a un 30%, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Tot i així, Protecció Civil manté activada l'alerta a tot el país i recomana als ciutadans estar informats sobre l'estat del temps i extremar les precaucions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.