La previsió meteorològica avisa de fortes ratxes de vent a la ciutat


Temes relacionats

Cotxes atrapats, ensorraments i arbres caiguts, principals efectes de la forta pluja (11/oct/10)

Sant Cugat, de les ciutats que més precipitacions registra de Catalunya (11/oct/10)

Martorell afirma que la capacitat de resposta de Sant Cugat és 'encomiable' (11/oct/10)


  • Comparteix:

Es preveuen pluges a la ciutat durant tota la jornada

Es preveuen pluges a la ciutat durant tota la jornada

Després del temporal de pluja i vent d'aquest cap de setmana, Sant Cugat es prepara ara per fortes ratxes de vent. Tot i que es redueix la probabilitat de ruixats en un 30%, es preveu per aquest dimarts un fort vent de nord-est, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha fet un primer balanç en què ha destacat la resposta dels dispositius preventius santcugatencs però ha subratllat que fins dimecres no es coneixerà el balanç econòmic final.

Segons l'equip de govern, la resposta dels serveis municipals d'emergències, protecció i seguretat ha estat clau per considerar un èxit la capacitat de reacció local davant les pluges. Policia local, els serveis municipals, Protecció civil, l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) i la Creu Roja són els dispositius que han estat en prealerta durant aquest cap de setmana. L'episodi de tempesta ha mobilitzat una quarantena de persones i 14 vehicles, que s'han traduït fins ara en 443 hores de treball i 113 serveis.

Des de l'àrea de Territori s'ha destacat la zona mirasolenca de Mas Gener com la més afectada a causa de l'augment del cabal de la riera. Són declaracions a Cugat.cat.

Mercè Conesa

S'han mobilitzat 40 persones. Han caigut uns 110 litres per metre quadrat a Mira-sol i tot i les tasques preventives la sona més afectada ha estat la de Mas Gener.


Tot i aquesta primera valoració de l'equip de govern, el consistori esperarà a dimecres per fer el balanç definitiu de l'afectació santcugatenca. Com la previsió meteorològica preveu un nou episodi de precipitacions al municipi, la junta de govern local es reunirà dimecres vinent per fer la valoració econòmica final.

Les probabilitats de patir un nou episodi de pluges intenses i de vent han disminuït d'un 70 a un 30%, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Tot i així, Protecció Civil manté activada l'alerta a tot el país i recomana als ciutadans estar informats sobre la meteorologia i extremar les precaucions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.