Reducció del tipus impositiu de l'IBI i més bonificació per a famílies en les properes ordenances fiscals


  • Comparteix:

Les ordenances contemplen la reducció del tipus impositiu de l'IBI

Les ordenances contemplen la reducció del tipus impositiu de l'IBI

L'equip de govern reduirà el tipus impositiu de l'Impost de Béns Immobles (IBI) i inclourà més bonificacions per a unitats familiars monoparentals i nombroses. L'executiu local diu que aquesta reducció evitarà traslladar la pressió fiscal a les famílies en època de crisi, que comportarà una 'baixada general d'ingressos del consistori'. L'impacte de la revisió cadastral farà que l'IBI augmenti de mitjana un 3'9%. L'aprovació inicial de les ordenances fiscals per a l'any vinent s'ha debatut aquest dilluns al ple.

Per a l'any vinent, l'Ajuntament proposa abaixar el tipus impositiu de l'IBI del 0,56% actual al 0,52% per, afirma, 'minimitzar les conseqüències de la revisió cadastral'. Tot i aquesta reducció, la revisió cadastral pot fer que alguns ciutadans vegin incrementat l'import del seu rebut d'IBI, que es podria situar en un 3,9% de mitjana.

Les famílies nombroses també continuaran beneficiant-se de les bonificacions d'aquest impost, que passen del 45% al 50%. El topall màxim de les bonificacions s'incrementa dels 400 als 450 euros.

En paral·lel, es mantindrà la bonificació d'un 50% d’IBI per als habitatges desocupats que entrin a formar part de la borsa d'habitatge social i per a joves que gestiona la Oficina Local d'Habitatge (OLH).

La resta d'impostos i taxes municipals s'apujaran un 2% en consonància amb la previsió de l'IPC per al 2010.

Segons l'equip de govern, aquestes propostes són possibles gràcies 'a la bona salut de les finances municipals', malgrat la reducció de transferències econòmiques del govern espanyol als consistoris.

El tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, remarca que les properes ordenances fiscals permetran a l'Ajuntament adaptar-se a la situació econòmica sense generar dèficit.

Jordi Joly

La lectura positiva és que l'Ajuntament podrà adaptar-se a la situació econòmica sense generar dèficit.



ERC, que va donar suport a les darreres tres ordenances, s'ha abstingut però s'ha mostrat oberta a pactar altres modificacions per arribar a una entesa en l'aprovació definitiva. ICV-EUiA ha reclamat 'anar un pas més enllà' per lligar la recaptació d'impostos als nivells de renda de la població.

Per la seva banda, el PSC hi ha votat en contra i ha avançat alguna de les propostes que presentaran en el període d'al·legacions. Ferran Villaseñor és regidor socialista.

Ferran Villaseñor

Demanem que l'IBI ha de tenir un percentatge lligat al'augment de l'IPC i subvencions a joves que compren habitatge.



El PP i el regidor no adscrit s'han abstingut en la votació. Ara s'obre el període perquè els partits de l'oposició presentin les seves esmenes a l'espera de l'aprovació definitiva de les ordenances.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.