2-N: Reinici del tràmit municipal per protegir Torre Negra, ja parc natural


Temes relacionats

Els propietaris de Torre Negra adverteixen que ara la Generalitat també haurà d'assumir compensacions (26/oct/10)

La Plataforma per la Protecció de Torre Negra diu que la declaració assegura la defensa de l'espai (20/oct/10)

Satisfacció entre els partits per la declaració de Collserola com a parc natural (20/oct/10)

Sant Cugat reemprèn la protecció de Torre Negra (21/jul/09)

Una nova sentència anul·la l'acord de protecció de Torre Negra, però reitera que mereix ser sòl no urbanitzable ( 3/abr/09)


  • Comparteix:

Vista de l'espai de Torre Negra

Vista de l'espai de Torre Negra

L'Ajuntament reinicia dimarts vinent els tràmits per declarar Torre Negra zona no urbanitzable, un cop el sector agroforestal ja forma part del parc natural de Collserola. El consistori té previst aprovar inicialment la requalificació del sòl per preservar la zona de l'edificació en un ple extraordinari. Aquesta és la segona vegada que l'Ajuntament porta a tràmit aquest procés, després que una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) anul·lés fa un any i mig l'especial protecció de la zona.

El tràmit del ple extraordinari de dimarts vinent permetrà donar compliment a una sentència que anul·lava l'especial protecció, però que avalava la seva reconversió en sòl no urbanitzable. D'aquesta manera, l'Ajuntament reiniciarà el procés urbanístic per protegir Torre Negra de la construcció, tal com va fer ara fa set anys, amb una modificació del planejament.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha assegurat que serà un dia històric per a Sant Cugat, tal com ho ha estat la declaració del parc natural de Collserola. Ho ha dit a Cugat.cat.

Lluís Recoder

Serà històric, però sobretot ha estat històrica la declaració de Collserola com a parc natural.




Segons Recoder, l'objectiu és blindar jurídicament la protecció, donant compliment a la sentència del TSJC que, tot i censurar aspectes formals de la tramitació, va reconèixer que Torre Negra podia declarar-se zona no urbanitzable. Són declaracions d'arxiu.

Lluís Recoder

No és començar des del principi, però sí que es fa una nova aprovació amb la voluntat clara de donar compliment a les prescripcions del TSJC.


Recoder ha subratllat que la sentència manté que la zona no és urbanitzable i que, per tant, no s'hi pot edificar, en contra del que pretenen la immobiliària Núñez i Navarro i l'Associació de Propietaris de Torre Negra. En aquest sentit, l'alcalde ha destacat que l'Ajuntament seguirà al peu de la lletra les prescripcions de la sentència, perquè qualsevol petit error és aprofitat en la seva contra, en al·lusió al grup immobiliari i als propietaris de l'espai natural.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.