2-N: Reinici del tràmit municipal per protegir Torre Negra, ja parc natural

Vista de l'espai de Torre Negra

Política

Publicat el 26/oct/10 per Anna González

L'Ajuntament reinicia dimarts vinent els tràmits per declarar Torre Negra zona no urbanitzable, un cop el sector agroforestal ja forma part del parc natural de Collserola. El consistori té previst aprovar inicialment la requalificació del sòl per preservar la zona de l'edificació en un ple extraordinari. Aquesta és la segona vegada que l'Ajuntament porta a tràmit aquest procés, després que una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) anul·lés fa un any i mig l'especial protecció de la zona.

El tràmit del ple extraordinari de dimarts vinent permetrà donar compliment a una sentència que anul·lava l'especial protecció, però que avalava la seva reconversió en sòl no urbanitzable. D'aquesta manera, l'Ajuntament reiniciarà el procés urbanístic per protegir Torre Negra de la construcció, tal com va fer ara fa set anys, amb una modificació del planejament.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha assegurat que serà un dia històric per a Sant Cugat, tal com ho ha estat la declaració del parc natural de Collserola. Ho ha dit a Cugat.cat.

Lluís Recoder

Serà històric, però sobretot ha estat històrica la declaració de Collserola com a parc natural.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





Segons Recoder, l'objectiu és blindar jurídicament la protecció, donant compliment a la sentència del TSJC que, tot i censurar aspectes formals de la tramitació, va reconèixer que Torre Negra podia declarar-se zona no urbanitzable. Són declaracions d'arxiu.

Lluís Recoder

No és començar des del principi, però sí que es fa una nova aprovació amb la voluntat clara de donar compliment a les prescripcions del TSJC.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Recoder ha subratllat que la sentència manté que la zona no és urbanitzable i que, per tant, no s'hi pot edificar, en contra del que pretenen la immobiliària Núñez i Navarro i l'Associació de Propietaris de Torre Negra. En aquest sentit, l'alcalde ha destacat que l'Ajuntament seguirà al peu de la lletra les prescripcions de la sentència, perquè qualsevol petit error és aprofitat en la seva contra, en al·lusió al grup immobiliari i als propietaris de l'espai natural.