Recoder: 'Si el català no és llengua preferent a Catalunya, on ho serà?'


Temes relacionats

El PP estudia recórrer el reglament del català a l'Ajuntament (29/oct/10)


  • Comparteix:

Recoder ho ha explicat als estudis de Cugat.cat

Recoder ho ha explicat als estudis de Cugat.cat

L'alcalde, Lluís Recoder, defensa la preferència del català a les administracions públiques i considera 'ridícul' que el castellà hagi de témer pel fet que els catalans defensin la seva llengua com la preferent. A més, Recoder veu una contradicció en la decisió del PP de contemplar recórrer el reglament del català de l'Ajuntament, ja que és similar al que els populars van defensar en altres municipis. Mira l'entrevista Cugat tv

En una entrevista a Cugat tv, l'alcalde, Lluís Recoder, ha etiquetat el tema com a polític i no pas jurídic. L'alcalde creu que és un 'despropòsit molt gran', i que és 'ridícul' que els catalans no puguin utilitzar a l'administració la seva llengua com a idioma preferent.

Lluís Recoder

Si el català no és llengua preferent a Catalunya, on ho serà? És ridícul que el castellà temi perquè Catalunya defensi la seva llengua.


EL PP estudia recórrer als tribunals el reglament de l'ús del català a l'Ajuntament, que el situa com a llengua preferent d'aquesta administració. Recoder creu que és una contradicció, ja que els populars van votar a favor de reglaments similar a municipis com Tarragona.

L'alcalde ha subratllat que el problema només es podrà combatre políticament, ja que jurídicament el Tribunal Constitucional, la Defensora del Poble i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya han fet una 'coalició' anticatalana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.