La Canonja, la segona major EMD després de Valldoreix, s'independitza


Temes relacionats

L'EMD de la Canonja podria convertir-se en municipi el 2010 (27/mar/09)

El govern obre la porta a la independència de l'EMD de la Canonja ( 8/gen/09)


  • Comparteix:

La Canonja ja és un municipi independent

La Canonja ja és un municipi independent

La Canonja és des d'aquest dissabte un municipi independent. L'alcalde ha pres possessió aquest dissabte de la comissió gestora de l'Ajuntament de l'EMD completant així el procés de segregació del municipi iniciat al 1963 i que ha comportat una modificació legislativa al Parlament que ha permès satisfer les aspiracions d'aquest territori. La Canonja era la segona EMD més poblada de Catalunya, després de Valldoreix.

La Canonja ha posat punt final aquest dissabte al procés de segregació de la capital tarragonina, després de més de 30 anys annexionat amb Tarragona per decret. Per aconseguir-ho, el Parlament va aprovar l'abril d'enguany una modificació legislativa mitjançant la qual La Canonja s'ha convertit en un municipi independent. Amb aquesta llei, que s'ha fet efectiva aquest octubre, La Canonja deixa de ser una EMD i disposa d'un Ajuntament propi amb totes les seves competències.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.