El traçat de la Ronda Sud trenca el consens sobre Torre Negra


Temes relacionats

Aprovació inicial per declarar Torre Negra sòl no urbanitzable ( 3/nov/10)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del ple

Imatge d'arxiu del ple

La discrepància sobre el traçat de la Ronda Sud ha trencat el consens polític sobre la modificació del PGM a Torre Negra. ICV-EUiA s'ha abstingut a causa de la inclusió d'un traçat d'aquest vial al tràmit i en considerar la modificació 'poc agosarada i defensiva'. El PSC i ERC han votat a favor del tràmit, malgrat expressar el rebuig a la inclusió del dibuix d'aquesta via. El PP també s'ha abstingut en considerar que no es respecten els drets dels propietaris de la zona. Escolta-ho aquí

La modificació del PGM aprovada aquest dimarts ha inclòs un traçat per a la Ronda Sud, un dels requeriments de la sentència judicial. L'equip de govern s'ha decantat per un dibuix en què es recull una via de dos carrils que no passa per l'àmbit del parc natural i que ha rebut el vistiplau del departament de Medi Ambient de la Generalitat. En cas de construir-se el vial, la ronda passaria a prop de la trama urbana però sense entrar en els terrenys d'Esade i el Centre Borja.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, remarca que no es pot parlar de Ronda Sud si es tenen en compte les noves característiques del vial.

Mercè Conesa

Amb aquesta modificació, fulminem la Ronda Sud. Ja no exisitirà. Hi haurà un vial que no hi té res a veure.



Aquest traçat ha aixecat les protestes d'ICV-EUiA, que per aquest motiu s'ha abstingut en la votació. Els ecosocialistes consideren que, a diferència del parer de l'equip de govern, la sentència judicial no implica que s'hagi de traçar el recorregut de la infraestructura. ICV-EUiA també ha acusat l'equip de govern de no buscar un acord en aquest punt i de tirar endavant una modificació 'defensiva i poc agosarada' per incrementar la protecció de la zona de Torre Negra. Joan Calderon és portaveu d'ICV-EUiA.

Joan Calderon

Amb la sensació que el calendari marca el ritme de Torre Negra, ICV-EUiA no té més remei que trencar el consens.



El PSC i ERC també s'han mostrat contraris al traçat de la Ronda Sud, però han votat a favor de la tramitació de la modificació del PGM per mantenir el consens en aquesta qüestió. Tant socialistes com republicans consideren que el vial projectat no és el menys perjudicial per a l'entorn. Salvador Gausa és portaveu del PSC.

Salvador Gausa

Hi votem a favor, malgrat coses que no compartim com el traçat de la Ronda Sud.



El portaveu republicà, Raül Grangé, ha resumit el posicionament d'ERC.

Raül Grangé

Per una vegada, s'ha imposat el bé general als interessos especulatius. Lamentem el traçat de la Ronda Sud.



El PP ha remarcat que està a favor de la protecció de Torre Negra, però que al mateix temps demana tenir en compte els drets dels propietaris. Berta Rodríguez és la portaveu popular.


Berta Rodríguez

Volem que no s'edifiqui a Torre Negra, però cal arribar a un acord amb els propietaris.



En el torn de rèpliques, Conesa ha agraït l'esforç del PSC i ERC per votar a favor de la tramitació i ha acusat ICV-EUiA de no treballar per la protecció de Torre Negra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.