La JNC debat a partir d'avui la situació de les nacions sense Estat al món


  • Comparteix:

A la ponència de Catalunya participa Jordi Rodri, autor del llibre 'Enemic Invisible'

A la ponència de Catalunya participa Jordi Rodri, autor del llibre 'Enemic Invisible'

La Juventut Nacionalista de Catalunya organitza avui la primera Jornada de les Nacions sense Estat amb l'objectiu de debatre l'estatus polític actual de Catalunya, el Quebec i el Sahàra Occidental. L'objectiu d'aquesta iniciativa, que s'allargarà fins dimecres, és conèixer la realitat de nacions que lluiten per aconseguir la plena sobirania .

Aquesta és la primera vegada que la JNC organitza aquesta iniciativa, i la voluntat és explicar que el nacionalisme és una realitat a nivell mundial i conèixer altres països que viuen situacions similars a la nostra. Així ho explica el cap local de la JNC, Jordi Puigneró.

Jordi Puigneró

Hi ha molts països en la mateixa situació que nosaltres i volem conèixer la realitat d'aquests països perquè ens dóna arguments per dir que no som els únics que volem més sobirania.


Les jornades comencen avui amb la conferència "Sàhara Occidental, un problema sense resoldre" i anirà a càrrec d'un representant del Front Polissari a Catalunya.
Demà, el tema serà el Quebec, i els ponents seran el president de l'Associació Catalunya - Quebec, Salvador Morera, i el professor de la Universitat Ramon Llull, Josep Sort.
Ja per acabar, el dia 10, Catalunya serà la protagonista d'aquestes jornades, amb una xerrada a càrrec de Jordi Rodri, activista de La Crida als anys 80.
I és que per al cap local de la JNC, Catalunya no podia faltar el primer any d'aquesta iniciativa.

Jordi Puigneró

Estem davant una ofensiva espanyola en contra dels drets nacionals de catalunya per demanar, per exemple, un nou Estatut.


La celebració d'aquestes primeres jornades coincideix pràcticament amb els actes de la Diada Nacional de Catalunya. I coincidint amb aquesta iniciativa, la JNC ja ha anunciat que aquest any faran la seva pròpia ofrena floral com a formació i no conjuntament amb CiU.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.