L'equip de govern contempla invertir 5'3 milions d'euros durant el 2011


  • Comparteix:

L'Ajuntament té un ràtio d'endeutament del 68%

L'Ajuntament té un ràtio d'endeutament del 68%

L'equip de govern contempla invertir 5,3 milions d'euros durant el 2011, dels quals 3,8 es finançaran amb préstecs. Així ho marquen els primers esborranys del pressupost per a l'any vinent, que preveuen 95,9 milions d'euros en ingressos. Aquesta xifra representa un 2,34% més respecte aquest any. La despesa ordinària de les diferents àrees municipals es mantindrà a creixement zero, tot i que el consistori retornarà als bancs dos milions d'euros més el 2011.

Els dos milions d'euros, pendents de la inversió del Mira-sol Centre, s'uneixen als 8 milions que l'Ajuntament amortitza anualment. El tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, ha avançat que aquesta operació permetrà millorar la capacitat de retorn del consistori i per tant augmentar les partides d'inversions dels propers anys.

Jordi Joly

Som capaços de retornar 10 milions al banc, tot i que per decret no podem endeutar-nos 10 milions. A partir del 2012 ho podrem fer.



Precisament, l'equip de govern preveu fer inversions durant el 2011 per valor de 5'3 milions d'euros, més d'un 80% menys que durant el 2010, que ha comptat amb un capítol d'inversions de 45 milions d'euros. Joly ha explicat les limitacions amb les quals compta el pressupost del 2011.

Jordi Joly

És un pressupost molt marcat pels decrets de l'Estat. La inversió no pot tenir més endeutament si no es compleixen un criteris molt concrets.


Joly ha explicat durant el consell de districte de Mira-sol que les inversions de l'any vinent contemplen projectes com l'ampliació de l'Escola Municipal de Música, la urbanització del carrer Alps, el Pla de Barris de les Planes, la millora del transport urbà i les partides de lliure disposició dels districtes. A més, es destinaran 1,3 milions d'euros al soterrament de línies elèctriques.

Aquestes inversions seran possibles gràcies a l'increment en un 2'34% dels ingressos, principalment de l'augment de la dotació de l'Estat per l'increment de població a Sant Cugat i el trencament amb la tendència negativa marcada per la crisi econòmica.

La despesa ordinària manté les línies estratègiques d'anys anteriors, encaminades a fomentar l'activitat econòmica i mantenir la funció social.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Demanaria a l'equip de govern que tingui present en aquests pressupostos la reforma integral (peatonalització) de la Plaça de Barcelona, unic element de la zona centre pendent d'intervenció. Crec que d'aquesta manera es posaria en valor per la ciutadania un element força atractiu i que donaria més coherència encara a la resta d'actuacions fetes.

JOAN TROYANO CUSSÓ. Enviat el 9/nov/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.