La CUP creu que gran part de la culpa de la situació actual del Sàhara és de l'Estat espanyol


  • Comparteix:

La CUP demana un referèndum d'autodeterminació

La CUP demana un referèndum d'autodeterminació

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) creu que les arrels històriques del pas de l'Espanya al Sàhara Occidental són una de les principals causes de la situació actual a la zona africana. Els independentistes, a més, critiquen que el govern espanyol no es posicioni, adoptant una actitud de 'complicitat criminal'.

La CUP es mostra 'preocupada' pel 'menyspreu' del Marroc amb els drets dels sahrauís arran del desmantellament del campament de resistència d'Al-Aaiun. Per la CUP, el fet que l'Estat espanyol no hagi impulsat un referèndum d'autodeterminació del poble sahrauí és una de les causes que han portat a la situació actual. Ho ha dit el membre de la formació Ignasi Bea, en declaracions a Cugat.cat.

Ignasi Bea

En aquest assumpte gran part és culpa de l'Estat espanyol. Mai no ha impulsat la celebració d'un referèndum d'autodeterminació.


La CUP demana a l'Ajuntament que activi mecanismes de pressió per aconseguir un referèndum d'autodeterminació del poble sahrauí. La formació també ha fet una crida a la participació a la manifestació convocada aquest dilluns davant el consistori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.