La CUP creu que gran part de la culpa de la situació actual del Sàhara és de l'Estat espanyol

La CUP demana un referèndum d'autodeterminació

Política

Publicat el 13/nov/10 per Jaume Blanché

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) creu que les arrels històriques del pas de l'Espanya al Sàhara Occidental són una de les principals causes de la situació actual a la zona africana. Els independentistes, a més, critiquen que el govern espanyol no es posicioni, adoptant una actitud de 'complicitat criminal'.

La CUP es mostra 'preocupada' pel 'menyspreu' del Marroc amb els drets dels sahrauís arran del desmantellament del campament de resistència d'Al-Aaiun. Per la CUP, el fet que l'Estat espanyol no hagi impulsat un referèndum d'autodeterminació del poble sahrauí és una de les causes que han portat a la situació actual. Ho ha dit el membre de la formació Ignasi Bea, en declaracions a Cugat.cat.

Ignasi Bea

En aquest assumpte gran part és culpa de l'Estat espanyol. Mai no ha impulsat la celebració d'un referèndum d'autodeterminació.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La CUP demana a l'Ajuntament que activi mecanismes de pressió per aconseguir un referèndum d'autodeterminació del poble sahrauí. La formació també ha fet una crida a la participació a la manifestació convocada aquest dilluns davant el consistori.