La CUP proposa mesures per potenciar la participació ciutadana


  • Comparteix:

Membres de la CUP durant la presentació de les propostes

Membres de la CUP durant la presentació de les propostes

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha presentat un seguit de mesures per potenciar la participació ciutadana. La celebració d'un ple extraordinari per tractar l'estat general de Sant Cugat o uns pressupostos participatius perquè la ciutadania decideixi les partides on es destinen els diners de la ciutat són algunes de les propostes de la CUP. Aquesta formació considera que els processos participatius necessiten més recursos i una major voluntat política.

La CUP considera que la ciutadania està molt allunyada de la presa de decisions dels polítics. Aquesta formació indica que la participació dels santcugatencs es limita a dipositar el seu vot a l'urna cada quatre anys i els polítics utilitzen aquest suport per tenir 'carta blanca' per actuar durant tot el mandat sense tornar a consultar la ciutadania.

Per la CUP, els ciutadans haurien de ser més partíceps de les decisions dels polítics. El partit aposta per uns processos participatius que veuen com la solució per apropar la presa de decisions a la ciutadania.

El membre de la CUP Ignasi Bea ha explicat a Cugat.cat que una de les propostes del seu partit és la celebració de plens extraordinaris que s'allunyin de la gestió diària de la ciutat.

Ignasi Bea

El ple extraordinari serviria per debatre temes que escapen de la gestió diària de Sant Cugat.



La CUP ha indicat que els processos engegats per l'Ajuntament han estat més consultius que participatius, ja que no tenien caràcter vinculant. La formació considera que els ciutadans volen saber en què s'inverteixen els seus impostos i, per aquest motiu, proposen uns pressupostos amb participació ciutadana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.