Sant Cugat rep 549 lligalls més de l'Arxiu de Salamanca

Imatge dels documents que han retornat recentment a Catalunya. / Foto:www.araponent.cat

Política

Publicat el 30/nov/10 per Mar Castro

L'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), ubicat a Sant Cugat, ha rebut aquest dilluns 549 lligalls més de l'arxiu de Salamanca. La documentació que ha arribat pertany a partits polítics i sindicats, confiscada durant la Guerra Civil, segons ha confirmat la conselleria de Cultura de la Generalitat.

És la cinquena remesa dels anomenats papers de Salamanca, que encara es guardaven a l'arxiu General de la Guerra Civil. Dels 549 lligalls, 523 corresponen a documentació de la CNT confiscada a Barcelona, mentre que els 26 restants, confiscats a Lleida, són documents del Casino Ferroviari de Lleida, CNT i Juventuts Llibertàries, Cooperativa Popular Lleidatana, Estat Català, PSUC i Joventuts Socialistes Unificades de Catalunya (JSUC) i el Sindicat Agrícola Cooperativa de Lleida, entre d'altres.

La ministra de Cultura, Ángeles Gónzalez-Sinde, ja va anunciar fa una setmana la sortida de documentació de particulars de Lleida i amb inscripcions de la CNT de Barcelona.

Durant les properes setmanes, la Generalitat començarà el procés de restitució d'aquesta documentació als seus propietaris, i n'elaborarà una còpia digital que es quedarà a l'arxiu, ubicat a la nostra ciutat.