L'equip de govern reformarà la plaça i el monument de Rafael Casanova


  • Comparteix:

El monument ha rebut l'ofrena de tots els partits polítics i diverses entitats.

El monument ha rebut l'ofrena de tots els partits polítics i diverses entitats.

L'Ajuntament reformarà la plaça de Rafael de Casanova en compliment d'un dels acords del pacte de govern entre Convergència i Unió i Esquerra Republicana, segons es va anunciar durant els actes de celebració de la Diada Nacional de Catalunya. L'actuació consistirà en la remodelació de la plaça i s'erigirà un nou monument en homenatge a qui va ser conseller en cap el 1714.

Es tracta d'una de les primeres plasmacions de l'acord de govern subscrit entre les dues formacions nacionalistes. La mesura s'inclou en un projecte més global destinat a recuperar monuments històrics i instal·lar escultures als carrers i places de la ciutat. El nou equip de govern ha volgut començar aquest projecte per un espai amb un simbolisme especial pels catalans com és la de Rafael de Casanova.

Segons Lluís Recoder aquesta remodel·lació té una doble voluntat; per una banda recuperar un espai per la ciutat, i per l'altra, un símbol pels catalans:

Lluís Recoder

Té un doble sentit: per una banda recuperar un espai dedicat a un personatge que té un caràcter mític a Catalunya perquè tingui el monument que es mereix, i per l'altra iniciar aquesta voluntat que la ciutat recuperi els seus monuments.


Pel president de la secció local republicana, Jaume Busquets, el nou monument a la plaça de Rafael de Casanova homenatjarà la gent que ha lluitat pels drets nacionals de Catalunya.

Jaume Busquets

El monument homenatjarà els que han lluitat per Catalunya


Rafael Casanova era conseller en cap el 1714 quan les tropes borbòniques van entrar a Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.