La senyera oneja en solitari a l'Ajuntament tot i les crítiques dels populars

CIU i ERC han decidit enguany que la senyera onegi en solitari.

Política

Publicat el 11/set/03 per Vanesa Hernandez

Durant tot aquest 11 de setembre, la senyera ha onejat en solitari al balcó de l'Ajuntament. Per l'equip de govern, 'és lògic i normal' que la bandera de Catalunya onegi al balcó de l'Ajuntament la Diada Nacional de Catalunya. En canvi, el PP s'ha queixat que s'hagi retirat la bandera espanyola incomplint la legislació vigent i ha anunciat que ho notificarà a la delegació del govern.

L'equip de govern ha decidit que aquesta Diada, la senyera onegi en solitari al balcó de l'ajuntament com a mostra de la voluntat dels catalans i catalanes de continuar reclamant els nostres drets nacionals. Una decisió, que no ha agradat gens ni mica al Partit Popular que s'ha queixat que l'Ajuntament -com a administració pública- se salti la legalitat vigent, i retiri la bandera espanyola contravenint un article de la Constitució.

Lluís Recoder i Eduard Pomar han volgut destacar que com a país la nostra senyera cal que llueixi en la seva Diada Nacional:

Lluís recoder i Eduard Pomar

Cal veure amb 'normalitat' que la nostra bandera, que és la senyera, onegi el dia de la Diada.


En canvi, el portaveu del PP, Alfredo Bergua, ha denunciat que una administració com és l'ajuntament se salti la legislació i retiri la bandera espanyola. Bergua diu que la seva obligació es notificar-ho a la delegació del govern:

Alfredo Bergua

És una decisió unilateral de l'alcalde i l'equip de govern i ho lamento. Nosaltres des del PP apostem per complir la legislació.


Recordem que ja l'any passat, quan governava precisament PP amb CIU, també va onejar la senyera en solitari però, en aquest cas, en compliment d'una moció aprovada al ple amb els vots d'ERC, PSC i IC, i l'abstenció de CIU.