Reneix l'esperit independentista un any després del 13-D


Temes relacionats

La Plataforma Santcugatenca per l'Autodeterminació reflexiona sobre el 13-D i el seu futur (12/gen/10)

El 'sí' arrasa a la consulta per la independència a Sant Cugat amb un 25% de participació (14/des/09)


  • Comparteix:

Plataforma Santcugatenca per l'Autodeterminació pel 13-D

Plataforma Santcugatenca per l'Autodeterminació pel 13-D

L'esperit de la consulta sobre la independència de Catalunya tindrà continuïtat a Sant Cugat amb el naixement d'una xarxa independentista local a principis de l'any vinent. Quan es compleix el primer aniversari del 13-D, els impulsors de la iniciativa asseguren que aquell dia va quedar en evidència que l'independentisme no és minoritari. Creuen que el futur passa perquè els partits polítics catalans deixin de banda les seves diferències per traçar una línia conjunta en direcció a la independència. Reviu el 13-D a Cugat tv

El santcugatenc Joan Contijoch és una de la vintena de persones que han promogut la Xarxa Independentista de Sant Cugat que al gener es donarà a conèixer amb un blog. Contijoch explica l'objectiu amb què s'ha creat.

Joan Contijoch

El mateix objectiu de la coordinadora: fer actes per difondre informació, col·laborar en les properes consultes i treballar per la independència.



El portaveu de la ja dissolta Plataforma Santcugatenca per l'Autodeterminació, Víctor Alexandre, ha valorat les consultes com una evidència inicial de la tendència independentista que ha anat creixent en els últims mesos.

Víctor Alexandre

Les consultes són un èxit de la gent i un fracàs de la classe política. Han demostrat que l'independentisme no és minoritari i té una tendència creixent.



Alexandre considera clau que CiU es declari independentista perquè llavors 'hi hauria una majoria parlamentària sobiranista'. Segons Alexandre, el concert econòmic només allargarà aquest procés i decebrà els participants de les consultes.

Més de 15.000 santcugatencs van participar a la consulta popular sobre la independència, que va registrar una victòria aclaparadora del 'sí'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.