Tres santcugatencs prenen possessió de l'escó al Parlament

Imatge del Parlament constituït aquest dijous / Font: 3cat24.cat

Política

Publicat el 16/des/10 per Josep Gimeno

El nou Parlament s'ha constituït aquest dijous amb la presència de tres diputats santcugatencs: són Lluís Recoder i Joan Recasens, de CiU, i el popular Jordi Cornet, que ha estat elegit secretari primer de la mesa de la cambra. El debat d'investidura del nou president de Catalunya s'haurà de fer dins els 10 dies hàbils següents a la constitució del Parlament.

La sessió constitutiva ha obert la legislatura amb l'elecció dels set membres de la mesa, presidida per Núria de Gispert, la primera dona que ocupa aquest càrrec. El popular santcugatenc Jordi Cornet ha estat elegit secretari primer de la mesa.

Un cop constituït el Parlament, la presidenta de la cambra obrirà consultes amb els líders de les formacions per proposar un candidat a la presidència. El debat d'investidura del nou president de Catalunya s'haurà de fer dins els 10 dies hàbils següents a la constitució del Parlament.

La investidura com a president de la Generalitat requereix el suport de la majoria absoluta del Parlament. Si el candidat no l'assoleix, pot sotmetre's dos dies després a un segon debat i a una segona votació, en què serà suficient la majoria simple, és a dir, més vots a favor que no en contra.