Valldoreix tindrà habitatge públic a prop de l'estació


Temes relacionats

L'EMD de Valldoreix es decanta per habitatge públic que no superi els tres pisos d'alçada (25/gen/08)

L'EMD i l'Ajuntament s'alien per no construir habitatge públic a Can Monmany (16/oct/07)

Valldoreix tindrà pisos de promoció pública ( 8/oct/07)


  • Comparteix:

Vista aèria de la zona on s'ubicaran els pisos de Promusa, propers a l'estació de Valldoreix

Vista aèria de la zona on s'ubicaran els pisos de Promusa, propers a l'estació de Valldoreix

Valldoreix tindrà habitatge protegit al costat de l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Així s'ha acordat aquest dilluns al ple municipal que ha iniciat l'expedient de permuta d'uns terrenys propietat del Bisbat de Terrassa. El canvi de sòl contempla la construcció d'una parròquia al barri de Can Mates, en uns terrenys que eren de titularitat municipal. El debat ha comptat amb els vots a favor de l'equip de govern, el PP i ERC, i les abstencions d'ICV-EUiA i del PSC.

La permuta té l'objectiu de canviar un terreny del Bisbat destinat a habitatge dotacional a l'entorn dels ferrocarrils de Valldoreix per un terreny municipal d'equipament al Parc del Turó de Can Mates. Els dos espais tenen una superfície de gairebé 4.000 metres quadrats i un preu de més d'un milió i mig d'euros.

Al terreny de Can Mates, es contempla la construcció d'una parròquia amb una alçada màxima de 12 metres i un campanar de fins a 15 metres.

L'objectiu de l'equip de govern és construir pisos de Promusa a Valldoreix i és per això que s'ha interessat pels terrenys del Bisbat. Així ho ha explicat la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

El nostre interès és tenir una bona posició al costat de l'estació. Hem de parlar amb l'EMD i els veïns per veure com encaixem aquest projecte.



Tot i no poder donar més detalls sobre els habitatges públics de Valldoreix, Conesa ha indicat que el tipus d'edificació serà de planta baixa més un pis per integrar el nou projecte a la tipologia de vivenda de la zona.

El PSC s'ha abstingut en la votació de la proposta perquè considera que la permuta necessita un estudi previ dels equipaments necessaris al barri de Can Mates. Així ho ha dit el portaveu socialista, Salvador Gausa.

Salvador Gausa

Abans de cedir aquest terreny el que hauríem de veure és si no el necessitem per res, sobretot per raons educatives.






El grup municipal d'ICV-EUiA, que també s'ha abstingut, ha titllat l'operació d''estranya'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.