Sant Cugat impulsarà un programa de masoveria urbana perquè els joves puguin accedir a habitatges desocupats

Es farà un cens dels habitatges desocupats.

Política

Publicat el 16/set/03 per Esteve

L'Ajuntament engegarà un programa pilot de masoveria urbana per tal que els pisos que actualment estan desocupats puguin ser rehabilitats i acondicionats perquè la gent jove de la ciutat pugui trobar un habitatge a la mida de la seva butxaca . Aquesta proposta, presentada per ICV i que ha rebut el suport de tots els grups municipals també contempla la creació d'un cens de tots els habitatges desocupats que hi ha actualment a la ciutat.

La moció aprovada pel ple municipal també preveu impulsar els habitatges de lloguer per a joves i elaborar un programa d'ocupació i rehabilitació de cases en procés de degradació. Amb aquest pla integral de renovació es podrà dur a terme un programa pilot de masoveria urbana, tal com explica el portaveu d'Iniciativa per Catalunya - Verds, Xavier Boix:

Xavier Boix

És el compromís de l'Ajuntament amb propietaris d'habitatges desocupats perquè els joves puguin passar a viure-hi a canvi d'arranjar la vivenda


Tots els grups municipals han coincidit a remarcar la importància d'aquesta i d'altres mesures, que contribueixin a resoldre el problema de l'habitatge per als joves. El tinent d'alcalde de Polítiques Socials i Joventut, Toni Ramon, ha agraït que les altres forces hagin consensuat aquesta moció, i ha anunciat que la política d'habitatge serà una de les prioritats de l'equip de govern:

Toni Ramon

Aquest problema ha portat molts joves a marxar de la ciutat, i per això la política d'habitatge serà un dels plats forts d'aquesta legislatura.


El projecte de Masoveria urbana també inclourà un servei de mediació entre propietaris, llogaters i agents immobiliaris per garantir l'accés a l'habitatge als col·lectius més desprotegits, com dones i immigrants.