Tots els partits, llevat del PP, acorden demanar la redacció d'un nou Estatut per Catalunya


  • Comparteix:

Tots els partits afirmen que han fet 'renúncies' per arribar a un consens.

Tots els partits afirmen que han fet 'renúncies' per arribar a un consens.

L'ajuntament de Sant Cugat, amb l'única excepció del Partit Popular, ha acordat demanar l'aprovació d'un nou Estatut que garanteixi el reconeixement de Catalunya com a nació. Totes les formacions han hagut de fer renúncies i deixar propostes pròpies pel camí per poder arribar a un text consensuat. El PP s'ha quedat sol defensant que la societat no demana, ara per ara, un nou marc estatutari i ha carregat contra les propostes 'incongruents' dels socialistes.

L'ajuntament de Sant Cugat no ha volgut quedar al marge del debat sobre la necessitat d'articular un nou Estatut que permeti a Catalunya fer un salt endavant en les quotes d'autogovern. Totes les formacions polítiques, llevat del PP, han fet un esforç de consens i han acordat demanar al govern de la Generalitat i al Parlament que s'iniciï el procediment per reformar l'Estatut.

Amb les eleccions a tombar, tots els partits no han perdut l'ocasió de fer palesa la seva pròpia proposta tot i fer una crida al consens perquè el nou text passi el tràmit parlamentari amb el vot dos quartes parts del diputats.

Joan Recasens, per part de CIU, ha explicat que el nou Estatut ha d'establir un nou marc de relació entre Catalunya i l'Estat Espanyol.

Joan Recasens

Obre un nou escenari i un nou marc de relacions amb l'Estat.


El primer secretari del PSC, Salvador Gausa ha carregat contra el PP a qui ha qualificat de mantenir-se en posicions retrògrades i no voler avançar després de 24 anys:

Salvador Gausa

Les coses canvien encara que vostès no vulguin. No volen entendre la plurinacionalitat.


El PP no s'ha quedat immòbil davant d'aquestes crítiques i especialment dur ha estat Alfredo Bergua contra la manca de model d'Estat, diu, dels socialistes:

Alfredo Bergua

Entenc a CIU i ERC. Però els socialistes no saben què fan, no tenen model territorial.


Esquerra també ha volgut nedar i guardar la roba explicant la seva pròpia proposta en veu del seu portaveu Eduard Pomar:

Eduard Pomar

L'Estatut hauria de contemplar el dret a l'autodeterminació. El poble és sobirà.


Iniciativa per Catalunya Verds- Esquerra Alternativa creu que només el consens entre totes les forces podrà tirar endavant el text. El seu president Xavier Boix creu que l'Estatut ha d'incloure nous drets socials:

Xavier Boix

Fer curses de nacionalisme no porta enlloc. Nosaltres optem per tenir més drets socials.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.