Tots els partits, menys el PP, en contra de la sentència del Suprem


  • Comparteix:

La sentència del TS demana que el castellà sigui també llengua vehicular a l'escola / FONT: sirius.cat

La sentència del TS demana que el castellà sigui també llengua vehicular a l'escola / FONT: sirius.cat

Els partits polítics de la ciutat, menys el Partit Popular, creuen que s'ha de fer un front comú en contra de les sentències del Tribunal Suprem (TS) perquè posen en perill la immersió lingüística. Els populars, de la seva banda, consideren que cal acatar la sentència, que valoren positivament perquè equipara la situació del català i castellà a les escoles.

CiU ha tret ferro a la qüestió destacant que són tres casos concrets que no reflecteixen la voluntat majoritària a Catalunya. El portaveu de la federació nacionalista, Joan Recasens, no veu en perill el model d'immersió lingüística.

Joan Recasens




Segons el portaveu municipal del PSC, Salvador Gausa, el model d'immersió lingüística que té Catalunya és un dels més 'bons' per la convivència del món. Gausa creu que s'ha de buscar unitat per fer front a la sentència que, pel socialista, pot provocar 'escletxes'.

Salvador Gausa

Hem aconseguit que no hi hagi tensió per motius lingüístics. Cal preservar-ho, i ho defensarem perquè ens hi juguem moltes coses.



ICV-EUiA comparteix aquesta idea d'unitat dels partits polítics al Parlament per mantenir la immersió lingüística actual. Ho ha explicat el portaveu ecosocialista, Joan Calderon.

Joan Calderon

És un model d'educació que ha permès la integració social. Proposem fermesa i unitat entre les forces del Parlament per tirar endavant el model actual.



ERC creu que les sentències del TS són un pas més dels atacs 'cap a la convivència i cultura catalana'. El seu portaveu, Raül Grangé, defensa que ara cal 'unitat' i no complir la decisió del Suprem.

Raül Grangé

Creiem que s'ha de donar un cop de puny sobre la taula i no complir la sentència del Suprem.



La portaveu del grup municipal del PP, Berta Rodríguez, valora positivament les sentències perquè, creu, tant el català com el castellà s'han d'impartir de la mateixa manera a les escoles, sense imposar-ne cap. Rodríguez ha subratllat que ara cal complir-les i ha recalcat que no provocaran cap fractura a les escoles.

Berta Rodríguez

No considero que la sentència fracturi l'alumnat. És un element més de llibertat, que evita la imposició d'una llengua.


Les resolucions del Tribunal Suprem insta la Generalitat a garantir una presència adequada del castellà a les aules, perquè considera que també és llengua vehicular a Catalunya. L'alt tribunal ho ha considerat en les tres sentències en què dóna part de raó als pares que van demanar que els seus fills rebessin també classes en castellà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.