Segona protesta per dir no a la sentència del Suprem que imposa el castellà a les escoles


Temes relacionats

Concentració de rebuig a la sentència contra el català davant l'ajuntament (23/des/10)


  • Comparteix:

Una cinquantena de persones han tornat a mostrar el seu rebuig a la sentència del TS

Una cinquantena de persones han tornat a mostrar el seu rebuig a la sentència del TS

Una nova concentració contra les sentències del Tribunal Suprem (TS) que imposen el castellà a les escoles ha tingut lloc aquest dijous al vespre davant de l'ajuntament. S'han manifestat una cinquantena de persones, alguns d'ells representants de la comunitat educativa, que denuncien que aquesta decisió és un atac contra la llengua catalana i el sistema educatiu de Catalunya. L'alcalde, Lluís Recoder, s'ha afegit a la protesta i ha mostrat la seva preocupació per la sentència.

L'alcalde, Lluís Recoder, s'ha adherit a la manifestació i ha mostrat la seva preocupació pel que considera una mostra més del fet que des de l'Estat espanyol 'no es vol entendre la voluntat de preservar la identitat de Catalunya'. Tot i això, ha assegurat que la sentència no alterarà el model de normalització lingüística, que ha recordat que està avalat pel Consell d'Europa, i que obeeix a una realitat nacional: que el català és la llengua pròpia del país.

Lluís Recoder

Aquesta sentència l'hem d'afrontar amb determinació i amb molt de seny per defensar el català a l'escola.


Aquestes són les opinions d'alguns del membres de la comunitat educativa que han participat en la concentració.

Mestres

Sembla que es volen carregar un procés d'integració modèlic. / No es pot creure que vulguin trepitjar la nostra llengua. / El govern de Catalunya ha de portar el tema a la Comunitat Europea.


La CUP va convocar la protesta aquest dimecres poc després de la publicació de la sentència del TS. La concentració ha comptat també amb el suport de diversos representants polítics i vol ser, segons els participants, el punt de partida d'una resposta ciutadana que recuperi l'esperit del 10 de juliol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.