Polèmica per un article d'un militant de CDC on es compara l'EMD amb el nazisme


Temes relacionats

El Consell Evangèlic de Catalunya s'ofereix per mediar en el cas de l'església protestant a Valldoreix (22/des/10)

Turu manté que l'església protestant encara està en situació irregular ( 4/des/10)

Encreuament de retrets entre CiU-Actuem i la presidenta de l'EMD per l'església protestant (28/nov/10)

Una església a Valldoreix, en situació irregular des de fa 10 anys (25/nov/10)


  • Comparteix:

El bloc de Marc Monells: marcmonells.blogspot.com

El bloc de Marc Monells: marcmonells.blogspot.com

La presidenta de l'EMD demana una rectificació al militant de CiU, excap de gabinet d'alcaldia i membre de l'església protestant, Marc Monells, per comparar algunes actuacions de l'EMD de Valldoreix amb el nazisme. En un article al seu blog, Monells estableix un paral·lelisme entre el govern d'aquest territori i la reacció tardana contra aquest règim feixista a través d'un poema d'un pastor protestant sobre aquell episodi històric.

El poema en qüestió és obra del pastor protestant Martin Niemöller, que lamenta la manca de resposta a la barbàrie nazi. A partir d'aquest text, Monells insinua que el govern valldoreixenc no permet crítiques dels ciutadans ni de les entitats, fa obres públiques en funció dels interessos dels representants del seu govern i va en contra de l'església protestant del territori.

Arran d'aquestes acusacions, la presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, ha publicat una resposta al mateix blog en què assegura que 'les insinuacions acusatòries es fan de manera gratuïta i sense donar cap prova de la seva veracitat'. En declaracions a Cugat.cat, Turu assegura que, gràcies a aquestes crítiques, 'tercers' premien Monells amb càrrecs de confiança, com el que assumirà a la Generalitat aquesta setmana.

Montserrat Turu

Monells deu ser un sicari d'interessos de tercers que el premien per aquest agosarament. Per això, el deuen premiar amb càrrecs de confiança.



Turu no ha especificat qui són aquests 'tercers' als quals es refereix en l'entrevista. Monells és des d'aquest dimarts el cap de relacions institucionals de la conselleria de Territori i Sostenibilitat, encapçalada per Lluís Recoder.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.