Conesa situa el Capio HGC com a alternativa al nou hospital públic


Temes relacionats

ICV demana 'celeritat' en la construcció de l'hospital públic de Rubí-Sant Cugat (16/feb/10)

Vicenç Ferrer donarà nom al futur hospital de Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal (13/gen/10)

L'hospital de referència estarà en funcionament al 2013, segons Geli (22/jul/09)


  • Comparteix:

L'alcaldessa recupera la idea de col·laborar amb el centre santcugatenc

L'alcaldessa recupera la idea de col·laborar amb el centre santcugatenc

L'alcaldessa, Mercè Conesa, proposa una col·laboració público-privada amb el Capio Hospital General de Catalunya (HGC) com a alternativa a la construcció de nous equipaments sanitaris. Conesa respon així a les declaracions del conseller de Salut, Boi Ruiz, que ha advertit alguns ajuntaments de la possibilitat d'endarrerir alguns dels hospitals projectats a causa de la situació de les finances de la Generalitat, entre els quals podria haver-hi el centre per a Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal.

Si, a causa de la crisi econòmica, una de les opcions del govern és endarrerir la construcció d'alguns hospitals, malgrat que ja estiguin projectats, Conesa aposta per aprofitar part d'un equipament ja existent, com és el Capio Hospital General de Catalunya, per donar servei als termes municipals de Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal.

Conesa ha recuperat aquest projecte en unes declaracions a Cugat.cat.

Mercè Conesa

Sempre hem apuntat l'aprofitament de l'Hospital General de Catalunya. No hem entés per què no s'incrementen els esforços de la cooperació público-privada.



En aquest sentit, l'alcaldessa ha explicat que esperen abordar aquesta qüestió amb el nou conseller de Salut, Boi Ruiz. Un altre tema de la reunió serà 'el retard en el concurs per a la gestió del tercer CAP'.

El nou hospital de referència del Vallès Occidental oest, que es construirà a Rubí, hauria de començar a funcionar a partir del 2013. L'inici de les obres està previst per aquest any amb una inversió de la Mútua de Terrassa xifrada en 35 milions d'euros. El nou centre hospitalari s'ha d'ubicar en uns terrenys de gairebé 27.000 metres quadrats situats al polígon industrial de Can Sant Joan, entre els municipis de Rubí i Sant Cugat, però dins el terme municipal rubinenc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.