Ampliat el termini perquè els ciutadans estrangers puguin votar a les municipals


Temes relacionats

Els nouvinguts tenen fins el 15 de gener per inscriure's per votar a les eleccions municipals ( 8/des/10)

Compromís per promoure el vot dels nouvinguts en les eleccions locals (16/nov/10)


  • Comparteix:

Prop de 4.000 estrangers podran exercir el dret de vot si s'inscriuen al cens

Prop de 4.000 estrangers podran exercir el dret de vot si s'inscriuen al cens

S'amplia el termini perquè els ciutadans estrangers que vulguin votar a les eleccions municipals s'inscriguin al Cens Electoral de Residents Estrangers (CERE). Per fer-ho, ara tenen temps fins el 25 de gener.

Als comicis del 22 de maig, hi poden votar, a més dels ciutadans espanyols majors d'edat, els estrangers comunitaris i noruecs. A més, tenen dret a vot les persones que procedeixen de Colòmbia, l'Equador, Nova Zelanda, el Paraguai, el Perú i Xile que acreditin cinc anys de residència a l'Estat espanyol.

També podran exercir aquest dret els ciutadans d'altres països que estableixin acords bilaterals amb l'Estat espanyol, sempre que aquests entrin en vigor abans del 15 de gener del 2011. En aquest sentit, es preveu la publicació imminent de l'acord bilateral amb Bolívia i Islàndia al BOE.

Per tenir dret a vot, cal tenir almenys 18 anys i estar inscrit al padró municipal. Segons la nacionalitat, cal acreditar haver residit legalment a territori espanyol el temps exigit en l'acord corresponent.

Per inscriure-s'hi, cal tenir present que l'Oficina del Cens Electoral enviarà una comunicació a les persones amb dret a vot. Un cop rebuda, caldrà verificar les dades, signar el formulari de sol·licitud i remetre'l a la Delegació Provincial de l'Oficina del Cens Electoral. També es pot demanar aquest imprès de sol·licitud a l'Ajuntament

Segons dades locals, el nombre de nous residents d'origen forani amb dret a vot podria arribar a les gairebé 4.000 persones si, finalment, l'Argentina i Bolívia signen el conveni de reciprocitat amb el govern espanyol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.