La CUP fa una crida a la mobilització en defensa de l'actual sistema de pensions


  • Comparteix:

Logotip de la CUP

Logotip de la CUP

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) denuncia les retallades socials endegades pel govern estatal i reclama que no es toqui el sistema públic de pensions per substituir-lo per plans privats. En aquest sentit, la formació independentista considera cabdals les mobilitzacions en defensa de l'actual sistema per no incrementar la precarietat social i 'la desigualtat que imposa el capitalisme'.

La CUP critica l'actual política de retallades del govern de Madrid i destaca que al darrere s'hi amaga una voluntat 'especulativa i neoliberal'. Segons aquesta formació, no es pot permetre que els treballadors paguin una crisi que no han provocat i que aquesta serveixi per enriquir encara més els seus causants.

En aquest sentit s'ha expressat el membre de la CUP Ignasi Bea, que ha criticat la intenció del govern d'allargar l'edat de jubilació i la dels anys a comptar per calcular l'import de les pensions.

Ignasi Bea

El que està clar és que hi haurà la reforma de les pensions amb dos punts importants com són la extensió de l'edat de la jubilació i la dels anys per calcular la pensió.



És per això que la CUP fa una crida a la mobilització amb la convocatòria de diverses manifestacions, la segona quinzena de gener. Sota l'eslògan 'Aturem la retallada de les pensions. Ja n'hi ha prou, les nostres vides no són un negoci', se n'han convocat a ciutats com Girona, Lleida, Reus, Terrassa i a Barcelona, entre dijous i dissabte de la setmana vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.