L'església protestant de Valldoreix ja té aprovat el pla especial amb queixes de l'EMD


Temes relacionats

El Consell Evangèlic de Catalunya s'ofereix per mediar en el cas de l'església protestant a Valldoreix (22/des/10)

Turu manté que l'església protestant encara està en situació irregular ( 4/des/10)

Encreuament de retrets entre CiU-Actuem i la presidenta de l'EMD per l'església protestant (28/nov/10)

L'església protestant nega haver funcionat de forma il·legal (26/nov/10)

Una església a Valldoreix, en situació irregular des de fa 10 anys (25/nov/10)


  • Comparteix:

Moisès Chimeno, representant de l'església protestant

Moisès Chimeno, representant de l'església protestant

El ple municipal ha aprovat definitivament el pla especial urbanístic de l'església protestant de Valldoreix, que funciona fa 10 anys. El pla incorpora dos documents que havia reclamat la Generalitat per tancar el tràmit. La seva absència en l'expedient havia deixat el tràmit en suspens des del 2002, tot i que el centre de culte funcionava amb normalitat. L'EMD assegura que aquest tràmit serveix per afavorir interessos privats, i que impedirà instal·lar un aparcament i crear un camí per unir les instal·lacions escolars de la zona, un acusació negada per l'equip de govern.

El pla especial va quedar en suspens fa nou anys. La Comissió d'Urbanisme de Barcelona, que depèn de la Generalitat, va fer el tràmit d'aprovació definitiva de l'expedient, però condicionant-lo a la incorporació de dos documents. Un d'ells estableix l'exclusió d'una porció de sòl la titularitat del qual no quedava acreditada per part del promotor. L'altre és la inscripció de la indivisibilitat de la finca al registre de propietat.

Ara, gairebé una dècada més tard i amb l'església protestant a ple rendiment, aquests tràmits s'han finalitzat i el pla especial ja s'ha aprovat definitivament. Segons l'equip de govern, l'absència de pla especial no ha suposat cap irregularitat, ja que el Pla General Metropolità (PGM) estableix que un edifici és regular i legal si compleix els paràmetres de sòl urbà.

El tràmit ha tirat endavant, malgrat les discrepàncies entre l'equip de govern i l'EMD de Valldoreix. L'EMD assegura que aquesta aprovació pretén beneficiar interessos particulars i 'està plena d'incongruències i errades'. Segons la presidenta del territori valldoreixenc, Montserrat Turu, l'aprovació definitiva del pla impedirà la construcció d'un parking i d'un camí per unir el col·legi Ferran i Clua amb l'escola bressol. En canvi, la tinenta d'alcalde de Territori, Marta Subirà, ha negat aquesta afirmació i ha remarcat que ara és el torn de l'EMD per treballar aquests projectes.

Turu i Subirà han creuat els punts de vista durant el ple.

Montserrat Turu / Marta Subirà

Posen un edifici als plànols i fa l'efecte que vostès no volen recollir les demandes de l'EMD. / Les seves demandes no queden aturades per aquest tràmit.


Subirà ha afegit que l'EMD va actuar amb 'nocturnitat' en demanar la caducitat de l'expedient del pla especial a la Generalitat sense avisar l'Ajuntament.

Per la seva banda, el representant de l'església protestant a Valldoreix, Moisès Chimeno, remarca que l'entitat vol mantenir bones relacions amb les administracions i deixar enrere coaccions.

Moisès Chimeno

Volem una bona entesa amb Sant Cugat i Valldoreix. No volem que sentir-nos coaccionats com fins ara per un aparcament.



El PP i els partits d'esquerres - el PSC, ERC i ICV-EUiA - havien demanat deixar el punt sobre la taula per cercar el consens de totes les formacions. A la votació final, s'han abstingut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.