El PP es queda sol contra l'avortament


  • Comparteix:

Berta Rodríguez ha presentat una moció contra la llei de l'avortament

Berta Rodríguez ha presentat una moció contra la llei de l'avortament

El PP només ha aconseguit el suport del regidor no adscrit en la moció presentada en el ple municipal contra la llei de l'avortament. La portaveu del grup popular, Berta Rodríguez, ha afirmat que la nova legislació contradiu el dret a la vida. De la seva banda, els altres grups municipals s'han mostrat contraris a la moció i han dit que la llei no obliga ningú a avortar i que la proposta és una provocació política.

Rodríguez ha qualificat l'avortament de 'xacra social' i ha convidat a afegir-se als altres grups a la moció, però no ha aconseguit cap suport i la proposta ha estat rebutjada amb 23 vots en contra. El PP també ha comparat la situació en què es troba l'avortament en l'actualitat amb l'època nazi. La portaveu popular dóna alguns arguments per justificar la seva posició.

Berta Rodríguez

És un involució en els drets i la llibertat individual i es priva del dret a la vida.


El grup municipal d'ERC s'ha mostrat contrari a la moció i ha al·legat que la llei és més segura per les dones. Escoltem el regidor d'ERC Toni Ramon.

Toni Ramon

La llei no obliga a ningú i no farà que hi hagi més o menys avortaments si no que garanteix la seguretat de les dones que vulguin avortar.



En aquesta mateixa línia, el grup d'ICV-EUiA ha manifestat la seva posició a favor de l'avortament lliure i gratuït. El PSC ha retret al PP que estigui en contra de mesures que evitarien embarassos no desitjats. De la seva banda, CiU també s'ha desmarcat de la moció i ha subratllat que aquesta correspon a una provocació política i que té problemes de forma i barreja conceptes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.