Els canvis en el nou cartipàs posen l'ull en l'habitatge públic com a principal prioritat de govern


  • Comparteix:

D'esquerra a dreta: Susanna Pellicer, Mercè Conesa i Frances Carol

D'esquerra a dreta: Susanna Pellicer, Mercè Conesa i Frances Carol

Ja és oficial la nova distribució del cartipàs municipal. L'ha presentat aquest dimarts l'alcaldessa, Mercè Conesa, acompanyada de Susanna Pellicer, que assumeix la tinença d'alcaldia de Serveis a la Ciutadania, i del regidor entrant Francesc Carol, que s'encarrega de les competències d'Habitatge Públic, integrades dins de l'àrea de Pellicer. Conesa ha situat les polítiques socials i, especialment, l'habitatge públic com una de les grans prioritats del govern.

La intenció de l'equip de govern, amb aquesta redistribució del cartipàs, és treballar per les necessitats de les persones i dels col·lectius més vulnerables. És en aquest sentit que l'habitatge protegit passa a dependre de Serveis a la Ciutadania. La tinenta d'alcalde Susanna Pellicer gestionarà aquesta àrea que, fins ara, dirigia Carmela Fortuny.

La màxima prioritat del govern és l'habitatge protegit, competència que assumirà el nou regidor, Francesc Carol. L'equip de govern pretén focalitzar l'habitatge públic als col·lectius més necessitats amb ajuts puntuals. Conesa ho ha explicat a Cugat.cat.

Mercè Conesa

L'habitatge ha de ser i orientar-se com una política social. Veiem la necessitat de seguir impulsant habitatge per a col·lectius necessitats.


La regidoria de Servies a la Ciutadania queda, doncs, dividida en quatre grans àrees: atenció social bàsica i a la dependència (on s'inclou l'habitatge social), salut pública, ciutadania i cooperació internacional.

Pel que fa a altres novetats al cartipàs municipal, Susanna Pellicer ocupa també la regidoria adjunta a l'alcaldia i manté la que fins ara era la seva cartera social: Cooperació, Immigració i Igualtat. La tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, assumeix també Territori i, finalment, Obres Públiques, que depenia d'aquest últim, passa a ser competència de l'àrea de Serveis Urbans.

Conesa també assumirà una vicepresidència de la Diputació de Barcelona en tant que nova alcaldess de Sant Cugat. El procés es farà efectiu, probablement, el dijous de la setmana vinent. Conesa ocuparà la vicepresidència cinquena, que va aconseguir aquest càrrec tot i que el PSC, ICV-EUiA i ERC conformen el govern supramunicipal. En el moment de decidir-se el cartipàs, l'aleshores president de la Diputació, Celestino Corbacho, va confiar en Recoder per fomentar la transversalitat entre partit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.