L'absolució d'Udalbiltza 'legitima encara més l'independentisme basc', segons Grangé


Temes relacionats

Raül Grangé (ERC) dóna suport a l'organització nacionalista basca Udalbiltza (28/oct/10)


  • Comparteix:

Raül Grangé va firmar un manifest de solidaritat amb els acusats d'Udalbiltza

Raül Grangé va firmar un manifest de solidaritat amb els acusats d'Udalbiltza

L'Audiència Nacional espanyola ha absolt la vintena de càrrecs electes bascos d'Udalbiltza acusats de pertinença a banda armada. La fiscalia demanava penes d'entre 10 anys i 23 de presó. Vuit anys després, els magistrats consideren el grup com a 'projecte nacionalista, no terrorista'. Una cinquantena de càrrecs electes catalans, entre ells el portaveu republicà a la ciutat i membre de Decidim.cat, Raül Grangé, van firmar l'octubre de l'any passat un manifest de solidaritat amb els membres d'Udalbiltza processats. Grangé celebra l'absolució, tot i que lamenta que en democràcia es persegueixi els ciutadans per raons polítiques.

Udalbiltza és una institució del País Basc que va néixer el 1999 impulsada per més de 1.700 càrrecs electes municipals. L'organització es va crear amb la finalitat d'estrènyer els llaços entre municipis i caminar cap a la independència. El 2003, Baltasar Garzón va iniciar el procés en què 22 membres de l'organització van ser acusats de pertinença a banda armada. Vuit anys després, l'Audiència Nacional espanyola els ha absolt. La sentència diu que l'acusació queda reduïda a tenir alguns objectius polítics que els terroristes proclamen com a justificació de la seva conducta criminal. Això, però, no constitueix cap delicte i, per tant, és suficient per dictar la sentència absolutòria.

El portaveu d'ERC a Sant Cugat i membres de Decidim.cat, Raül Grangé, explica què implica aquesta absolució per al País Basc.

Raül Grangé

L'absolució dóna encara més legitimitat de la que tenen les forces independentistes basques.




Grangé també ha destacat la lentitud del sistema judicial espanyol, tant en judicis polítics com en qualsevol altre àmbit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.