Valldoreix insta Sant Cugat a assumir les expropiacions de zones verdes derivades del planejament


Temes relacionats

Nou xoc entre Sant Cugat i Valldoreix per una sentència sobre l'expropiació de zones verdes ( 6/set/09)

Mercè Conesa: 'És absurd dir que l'Ajuntament vol col·lapsar Valldoreix' ( 3/feb/09)

El PSC acusa CiU de voler col·lapsar políticament i econòmicament l'EMD de Valldoreix (29/gen/09)

L'EMD de Valldoreix vol que l'Ajuntament assumeixi el cost de les expropiacions de zones verdes ( 5/feb/08)


  • Comparteix:

Montserrat Turu ha valorat aquestes sentències

Montserrat Turu ha valorat aquestes sentències

La presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, reclama a l'Ajuntament que es retiri dels 26 litigis que l'enfronten amb l'entitat en relació amb les expropiacions de zones verdes derivades del planejament urbanístic. Aquesta petició arriba després de dues noves sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que estableixen que les competències per expropiar aquests terrenys pertanyen a l'Ajuntament. Turu considera que aquest contenciós, que s'arrossega des del 2008, és conseqüència de la 'deixadesa' del govern santcugatenc i xifra en 100.000 euros el cost jurídic que ha suposat per a Valldoreix.

Des del 2008, l'Ajuntament deriva a l'EMD els expedients d'expropiació de zones verdes situades a Valldoreix . L'entitat manté que aquesta no és una competència de l'administració valldoreixenca i que no està capacitada per assumir-ne el cost, que podria arribar a un valor de reclamació d'uns 40 milions d'euros, segons Montserrat Turu.

Ara, dues sentències del TSJC de finals del 2010 estableixen, sense opció a recurs, que és l'Ajuntament l'administració competent. Fruit d'aquestes resolucions, Montserrat Turu ha demanat per carta a l'alcaldessa, Mercè Conesa, que es retiri dels litigis en procés i que assumeixi 'les seves responsabilitats'.

Montserrat Turu

Seria bo que l'Ajuntament atengui demandes que fa anys que s'allarguen. Alguns veïns no han rebut allò que la llei estableix.



Segons la presidenta Turu, aquesta situació també ha afectat negativament el funcionament de l'EMD, perquè ha assumit tasques per les quals no diposa dels recursos necessaris.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.