Les JERC recorden que fa 72 anys de l'entrada de les tropes franquistes a la ciutat


  • Comparteix:

Logotip de les JERC

Logotip de les JERC

Les Joventuts d'Esquerra Republicana (JERC) recorden que aquest dimecres fa 72 anys que les tropes franquistes van entrar a Sant Cugat, en aquell temps anomenat Pins del Vallès. Els republicans volen fer memòria històrica per recordar el període que va arribar després, el franquisme, i reivindicar la necessitat de recuperar els valors republicans d'abans d'aquesta època.

Les JERC han volgut recordar els 'maltractaments' que va patir el poble català durant el franquisme, sobretot contra la llengua i la cultura.

La membre de les JERC Clara Cufí ha explicat què no ha d'oblidar la societat.

Clara Cufí

La societat ha de recordar què va significar la guerra civil. Les JERC seguim defensant la república. La monarquia és menys democràtica.





Els independentistes també han aprofitat l'ocasió per reivindicar la necessitat de tornar a un sistema polític republicà, ja que la monarquia 'comporta una falta de democràcia'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.