Diversitat d'opinions entre els partits locals sobre la ubicació de l'hospital de referència


Temes relacionats

La Generalitat atura la construcció del futur hospital de referència de la zona (25/gen/11)

ICV rebutja ubicar l'hospital de referència en una instal·lació privada i aposta per construir-lo a Rubí (21/gen/11)


  • Comparteix:

Una de les propostes és ubicar l'equipament a l'HGC

Una de les propostes és ubicar l'equipament a l'HGC

Els partits polítics del consistori estan d'acord amb la necessitat de tenir un hospital de referència però divergeixen sobre la ubicació de l'equipament. CiU i el PP defensen que s'utilitzi una part del Capio Hospital General de Catalunya (HGC) per a aquest objectiu, mentre que ICV troba 'perillós' ubicar l'hospital públic en un equipament privat. El PSC i ERC, de la seva banda, creuen que l'hospital és prioritari i que el seu emplaçament és un tema secundari.

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha anunciat aquest dilluns que la Generalitat aturarà el projecte per a la construcció del futur hospital de referència, que s'havia d'ubicar a Rubí, per manca de finançament. Aquesta decisió ha generat diverses reaccions entre els grups municipals locals, que només coincideixen en la necessitat de tenir un equipament sanitari de referència per a Sant Cugat.

El copresident de la secció local de CiU, Jordi Puigneró, s'ha mostrat partidari d'ubicar l'equipament a l'HGC, ja que l'edifici té una ala buida i està ben comunicat, mentre que a la zona de Rubí on es projecta el nou hospital no es pot arribar en transport públic.

Jordi Puigneró

Proposem una alternativa que ubiqui l'equipament a l'HGC. La inversió seria mínima.




El president del PP a Sant Cugat, Jordi Carreras, coincideix amb CiU i considera adequat ubicar l'hospital a Sant Cugat.

Jordi Carreras

Poder tenir l'hospital a Sant Cugat és bo. S'utilitzaria l'HGC a ple rendiment.



D'altra banda, el PSC creu que la situació actual requereix un equipament sanitari i que cal donar resposta a aquesta necessitat sense primar altres aspectes com l'emplaçament de l'hospital. Ho ha dit el secretari general de la secció local, Ferran Villaseñor.

Ferran Villaseñor

Necessitem un hospital immediatament. Si ha de ser a l'HGC, benvingut sigui.



El president d'ERC, Andreu Freixas, considera que el projecte inicial és vàlid i que cal buscar finançament per cobrir la demanda sanitària.

Andreu Freixas

Entenem que el projecte inicial és vàlid. El que cal és buscar noves formes de finançament.



ICV-EUiA, per la seva banda, rebutja l'alternativa d'utilitzar part de l'HGC perquè considera que 'és perillós deixar la sanitat pública en mans de la gestió privada', tal com ha dit el portaveu del grup municipal, Joan Calderon.

Joan Calderon

Veiem un exemple d'un govern 'business friendly'. Hem de fer infraestructures pròpies.


El futur hospital de referència per a Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal és un dels projectes que el departament de Salut replantejarà o ajornarà per fer front a la situació econòmica de la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.