Conesa porta a cassació la sentència de les zones verdes, que nega a Valldoreix la condició d'ens territorial


Temes relacionats

Valldoreix insta Sant Cugat a assumir les expropiacions de zones verdes derivades del planejament (26/gen/11)

Operació urbanística per desencallar les expropiacions de zones verdes de Valldoreix (20/jul/10)


  • Comparteix:

Mercè Conesa

Mercè Conesa

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha anunciat que l'Ajuntament presentarà un recurs de cassació perquè la justícia unifiqui doctrina sobre el litigi entre el consistori i l'EMD de Valldoreix per l'expropiació de zones verdes. Conesa recorda que cinc sentències judicials han donat la raó a la posició de l'Ajuntament, ja que consideren que la competència per expropiar és de l'EMD, i afirma que l'última sentència del TSJC que avala la postura de Valldoreix ho fa perquè no reconeix la condició d'ens territorial de l'EMD.

Segons Conesa, el fet que el tribunal s'hagi basat en el no-reconeixement de l'EMD com a ens territorial per atribuir les competències d'expropiació a l'Ajuntament hauria de preocupar la presidenta Montserrat Turu.

Mercè Conesa

La sentència no reconeix l'EMD com a ens territorial. Això vol dir que hi ha competències que l'EMD no podria tenir, això els hauria de preocupar.


L'alcaldessa ha recordat que hi ha cinc sentències judicials que, en canvi, donen la raó a la postura de l'Ajuntament, i per això ha anunciat que el consistori portarà a cassació l'última sentència del TSJC perquè s'unifiqui doctrina en aquesta matèria.

En paral·lel, Conesa ha anunciat la seva intenció de portar a aprovació del ple, el més aviat possible, una proposta de modificació urbanística per resoldre el problema de les zones verdes de Valldoreix, la Floresta i Mira-sol sense haver de fer front al cost econòmic de les expropiacions. Conesa ha detallat així en què consisteix l'operació.

Mercè Conesa

Hi ha terrenys que poden tenir un aprofitament edificable. Proposem que en aquests casos els propietaris puguin fer habitatges.


Aquesta proposta, que es va presentar públicament fa sis mesos, consisteix a traslladar a Can Busquets i Can Monmany les zones verdes i compensar els propietaris d'aquests sectors amb 6.000 metres quadrats de sostre lliure edificable en altres zones de la ciutat. Pel que fa als propietaris de les zones verdes, rebrien 24.000 metres quadrats de sostre edificable protegit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.