Neix la Fundació Catalunya Estat amb representació santcugatenca


  • Comparteix:

Neix la Fundació Catalunya Estat

Neix la Fundació Catalunya Estat

Tres santcugatencs formen part del patronat de la Fundació Catalunya Estat, una plataforma política, civil i econòmica que neix d'una escissió del Cercle Català de Negocis (CCN) amb l'objectiu de sumar forces per aconseguir la independència de Catalunya. El membre de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) de la ciutat Xavier Olivella n'és un dels fundadors. Olivella ha explicat que l'entitat vol 'fugir del sistema assembleari' i fer un 'pas més' respecte el CCN gràcies al capital econòmic que tindran.

Olivella, que ha convidat dos empresaris santcugatencs a formar-ne part, ha explicat que el patronat de la fundació serà limitat. La setmana vinent s'escolliran els membres de l'executiu de l'entitat. L'objectiu de la nova fundació és superar la crisi interna del CCN i la politització de l'entitat que, segons Olivella, va quedar en mans de Reagrupament.

La fundació es defineix com un 'lobby de pressió' que ajudarà financerament projectes empresarials sobiranistes. Olivella ha explicat en què contribuiran de cara a sumar forces per aconseguir la independència.

Xavier Olivella

Ajudarem les empreses catalanes a treballar, afavorint-les amb crèdits i ajudes econòmiques.



Tot i que molts membres del patronat són de CiU, ERC, Solidaritat i Reagrupament, la fundació es defineix com independent respecte qualsevol formació política.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.