Desbloquejada l'adjudicació del servei d'escombraries a Valoriza

Valoriza gestionarà a partir d'ara la recollida d'escombraries i neteja viària

Política

Publicat el 10/feb/11 per Miquel Herrada / Mar Castro

L'Ajuntament ha aixecat la suspensió de l'adjudicació del servei de recollida d'escombraries i neteja viària a l'empresa Valoriza, guanyadora del concurs públic. El ple ha desestimat els recursos presentats per dues empreses perdedores del concurs, FCC i l'anterior concessionària, TMA-Grup Sánchez, avalant-se en els dictàmens tècnics i jurídics del consistori. Amb aquest tràmit, ja s'ha obert la transició entre l'antiga i la nova empresa.

FCC havia al·legat que l'oferta econòmica de Valoriza era massa baixa com per ser econòmicament viable. De la seva banda, TMA-Grup Sánchez objectava defectes formals en el procés concursal. Amb els informes dels serveis tècnics i jurídics del consistori a la mà, el ple municipal ha acordat aquest dijous per àmplia majoria -amb l'única abstenció del PP- desestimar els recursos i aixecar la suspensió automàtica que pesava sobre l'adjudicació d'aquest contracte, valorat en 6'6 milions d'euros anuals per un termini de 10 anys, prorrogable dos més.

Ho ha explicat la tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, durant la sessió plenària.

Cristina Paraira

Ratifiquem l'adjudicació definitiva a l'empresa Valoriza del contracte de gestió de la neteja viària per un import de més de sis milions d'euros.

Your browser doesn’t support HTML5 audio








Tots els partits polítics amb representació al consistori, tret del PP, han votat a favor de la proposta.