(Prèvia) El PSC elegeix avui entre Villaseñor o Menéndez per encapçalar el partit a les municipals


Temes relacionats

Pugna entre Villaseñor i Menéndez per atribuir-se la renovació del PSC (15/feb/11)

Villaseñor: 'Jo no necessito padrins, sinó el suport dels santcugatencs' (10/feb/11)

Menéndez presenta un manifest de suport a la seva candidatura a les primàries del PSC ( 9/feb/11)

Villaseñor insta Menéndez a opinar sobre la decisió de la direcció comarcal contra el debat ( 4/feb/11)

Villaseñor assegura que la direcció comarcal atura el debat, tot i el suport de la comissió de primàries ( 2/feb/11)

Avals a les primàries del PSC: Villaseñor, 51% - Menéndez, 35% ( 1/feb/11)

Prop de 600 santcugatencs decidiran el candidat del PSC a l'alcaldia en unes primàries (19/gen/11)

El PSC obre el procés de primàries per elegir candidat (18/gen/11)


  • Comparteix:

D'esquerra a dreta, Villaseñor i Menéndez, que van confrontar posicionaments en un debat a Cugat.cat

D'esquerra a dreta, Villaseñor i Menéndez, que van confrontar posicionaments en un debat a Cugat.cat

167 militants i 535 simpatitzants del PSC elegeixen avui el candidat socialista a les eleccions municipals. El primer secretari de la formació, Ferran Villaseñor, i l'exalcaldable en dues ocasions, Jordi Menéndez, es disputen encapçalar la llista el 22 de maig. Els dos aspirants s'autoqualifiquen com els més preparats per renovar el PSC, una capacitat que neguen al seu rival.

Militants i simpatitzants votaran en urnes diferents, però els sufragis tindran el mateix valor i se sumaran per elegir l'alcaldable del PSC, un resultat que es coneixerà a les vuit del vespre. Qui guanyi avui haurà de lluitar contra CiU, que ostenta majoria absoluta al ple de l'Ajuntament.

Durant la campanya a les primàries, els dos aspirants s'han postulat com els únics preparats per millorar els resultats socialistes a la ciutat, on té quatre dels 25 regidors al ple. En paral·lel, els candidats també s'han esforçat a subratllar que el seu oponent no pot liderar aquest canvi. Escoltem, per aquest ordre, Villaseñor i Menéndez.

Ferran Villaseñor / Jordi Menéndez

Toquen canvis. Les seves propostes són de passat. Les nostres, de futur. / La seva trajectòria com a primer secretari desacredita les seves propostes de renovació.


Per ser candidats, Villaseñor i Menéndez han hagut de presentar avals dels militants del partit. En aquest tràmit, el primer secretari va obtenir el 51,2% de les signatures i l'exalcaldable, el 35%. Els dos aspirants també han exhibit el suport de personalitats socialistes i del món de l'esquerra. Villaseñor té al seu costat bona part de l'executiva local, de la JSC, de la sectorial d'immigració i de simpatitzants com la presidenta de l'EMD, Montserrat Turu. Amb Menéndez, s'hi troben les direccions comarcal i nacional del PSC, tres dels quatre regidors del grup municipal i simpatitzants, com el membre de Ciutadans pel Canvi (CpC) Josep Maria Balcells.

No és la primera vegada que els socialistes locals celebren unes primàries per decidir el cap de llista. Fa 12 anys, Jordi Menéndez va ser alcaldable després de vèncer Joan Gaya en unes eleccions internes. En aquella ocasió, malgrat l'avantatge aconseguit per Gaya entre la militància, Menéndez va liderar la llista socialista a causa de la diferència favorable a l'urna dels simpatitzants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.